Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΑΣΟΚ: 7 οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος

Επτά υποψηφιότητες  μετρά μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ ,  με έβδομή αυτή του δημοσιογράφου  Γιάννη Κανελλάκη που  ανακοίνωσε πως θα μπει και αυτός στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Σχεδόν τρεις μήνες πριν την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ήδη σε θέση μάχης βρίσκονται πλέον επτά  στελέχη του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης και Γιάννης Κανελλάκης, τα οποία  θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να συλλέξουν τις 45 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν και τυπικά την υποψηφιότητά τους.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης (αφού πέταξε τα “καρφιά” του στον Χάρη Δούκα), δεσμεύτηκε να οδηγήσει το κόμμα σε ένα ενωτικό Συνέδριο. Οι επόμενες εβδομάδες, βέβαια, θα κρίνουν αν το κλίμα έως τις εσωκομματικές εκλογές θα είναι ενωτικό.

Το στίγμα για τη νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι υποψήφιοι 

Μέσα από τις ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά τους, οι βουλευτές του κόμματος και ο δήμαρχος Αθηναίων δίνουν το στίγμα για τη νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει τον δικό του απολογισμό και προχωρά στην αναγνώριση λαθών και θέτει ως στόχο το ΠΑΣΟΚ να γίνει κεντρικός πρωταγωνιστής στην κεντροαριστερά.

«Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με καθαρή τη συνείδησή μου και το χέρι στην καρδιά. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν δεν εγκλωβιστούμε σε μία δίνη εσωστρέφειας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι κεντρικός πρωταγωνιστής στην κεντροαριστερά. Έκανα λάθη και έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη και θα αναλάβω την ευθύνη. Εμφανιστήκαμε με διγλωσσία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι με το Συνέδριο θα πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη, για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου με προτάσεις για την πατρίδα και τον λαό. 

Η Μιλένα Αποστολάκη κρίνει αναγκαία την επανεκκίνηση στο ΠΑΣΟΚ,

«καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή. Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία», υπογραμμίζοντας ότι:

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι ο επόμενος π

ρωθυπουργός και δήλωσε έτοιμη να αναλάβει μία τέτοια θέση.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρεται, από την πλευρά της, στην αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στο κόμμα

«για να αλλάξουμε και τη χώρα. Προβάλλοντας σαφείς και καθαρές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ και της δημόσιας παιδείας, της καθημερινότητας. Με θετικό, δημιουργικό λόγο και όχι απλή διαμαρτυρία». 

Ο Παύλος Γερουλάνος κάνει λόγο για άμεση διόρθωση των λαθών που έγιναν στο ΠΑΣΟΚ. 

«Πρέπει να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, να κάνουμε τις αλλαγές και ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μετά θα μπορεί και πάλι να ενώσει όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται και να διεκδικήσει την κυβέρνηση της χώρας».

Ο Χάρης Δούκας σημείωσε σε νέες του δηλώσεις τον δικό του στόχο, ο οποίος όπως είπε είναι κοινός:

 «να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να κυβερνήσει ξανά τη χώρα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης θέτει ως στόχο

 «το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Ο Γιάννης Κανελλάκης ανέφερε:

«κατά της φτώχειας και της αισχροκέρδειας, όπως πάντοτε έπραξα και πράττω στην ζωή μου. Το κίνημα ΠΑΣΟΚ είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού και να διεκδικεί τα καλύτερα για την χώρα και τους πολίτες της. Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων! Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από τον λαό, για τον λαό και όχι για τους βαρόνους, διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και καρεκλοκένταυρους!».

Ανδρέα, δεν θα σε προδώσουμε ποτέ..! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό..!»

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι παρά τις μικρές διαφορές, οι υποψήφιοι στο σύνολό τους κινούνται σε έναν κοινό άξονα στόχο για διόρθωση λαθών και άμεση αλλαγή, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ακουστεί και πάλι στην κοινωνία και να κερδίσει τον κόσμο του, δημιουργώντας ισχυρή αντιπολίτευση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει