Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποκάλυψη Ρουμπάτη: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα – Είχα ανημερώσει τον Τσίπρα

Την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ φέρεται να επιβεβαίωσε ο πρώην διοικητής της επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΑ, Γιάννης Ρουμπάτης αποκαλύπτοντας παράλληλα πως είχε ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα. Οπως δηλωσε σύμφωνα με πληροφορίες η παρακολούθηση είχε σχέση με τη διαπραγμάτευση πώλησης νησιών σε ξένα συμφέροντα συνδεδεμένα με την οικογένεια Ασαντ της Συρίας.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας των συμφερόντων που εκπροσωπούσε η εταιρεία με την οποία διαπραγματευόταν ο κ. Πιτσιόρλας την πώληση ελληνικών νησιών, «εθνικού εδάφους» οπως το χαρακτήρισε στην Εξεταστική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παρακολούθηση συνδεόταν με πληροφορίες πως η εταιρεία με την οποία γινόταν η διαπραγμάτευση ήταν συνδεδεμένη με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας αλλα και την οικογένεια Ασαντ. Στο πλαίσιο αυτό είχε ενημερώσει και τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη και ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη συνέχισή της. Διεκόπη μετά την υπουργοποίησή του.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός με συνέντευξή του είχε θέσει ερώτημα ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του εξηγήσει γιατί τον παρακολουθούσε κυρίως όμως γιατί δεν ενημερώθηκε έστω και εκ των υστέρων για αυτό. Το γεγονός όμως ότι η παρακολούθηση σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο Γιάννης Ρουμπάτης συνδεόταν με συμφέροντα μυστικών υπηρεσιών τρίτης χώρας και ο τότε αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις δεν είχε ενημερωθεί προκαλεί ερωτήματα.

Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για ένα στέλεχος με πολυετή θητεία στον χώρο τον οποίο εκπροσωπούσε και κατά δήλωσή του πρόσωπο με στενές σχέσεις και με τον Αλέξη Τσίπρα.

www.tomanifesto.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει