Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέες αντικειμενικές αξίες: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν

Tη μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών και την επικαιροποίηση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας, οι όποιες μεταβολές και αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταφραστούν αυτομάτως στον ΕΝΦΙΑ, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές. Αυτοί που θα επιβαρυνθούν είναι οι έχοντες κατοικίες σε περιοχές της χώρας που υποφορολογούνταν. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί για να ελαφρύνουν τα βάρη σε άλλες κατοικίες, είπε ο υπουργός.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πως «Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της φορολόγησης της ακίνητης παρουσίας», θέμα «που θα εξαρτηθεί με βάση τον δημοσιονομικό χώρο».

Όπως, επίσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών ο ΕΝΦΙΑ το 2022 θα πληρωθεί σε περισσότερες από έξι δόσεις.

Πλέον στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών επεκτείνεται στο 98% των περιοχών από 85% σήμερα.

Αυξήσεις καταγράφονται, κυρίως, σε ζώνες τουριστικών περιοχών, αλλά και σε περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον. Στη Μύκονο υπάρχει ζώνη που η αντικειμενική αξία αυξάνει πάνω από 200%, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες έχουμε και στην Αττική, ιδίως σε περιοχές στα νότια προάστια.

http://https://www.facebook.com/watch/live/?v=322350302789271&ref=external

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει