Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μητσοτάκης και Αυγενάκης καταλύουν δημοκρατικές ελευθερίες και καταστρέφουν το ελληνικό μπάσκετ»

Ως μία «αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική μεθόδευση» χαρακτηρίζει την απαγόρευση με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ της διενέργειας της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών της ΕΟΚ στο «Απόστολος Νικολαϊδης» την Κυριακή (30/5), σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «”Φέρει” την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου, προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με διεκπεραιωτή τον αποτυχημένο υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις εκλογές της ΕΟΚ και για την πόλωση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. Οι ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού οδηγούν τη καλαθοσφαίριση, το άθλημα που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, στο χείλος του γκρεμού,» τονίζει στη σχετική ανακοίνωση το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προσθέτει: «Από τη πρώτη στιγμή, ο μοναδικός στόχος του ήταν να μην διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΟΚ, αν δεν επιλεγόταν ο “δικός” του τρόπος. Φαίνεται πως το πολιτικό στραπάτσο του υφυπουργού στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών διαδικασιών των αθλητικών Ομοσπονδιών δεν τον συνέτισε και συνεχίζει τις επί δύο έτη “χυδαίες” παρεμβάσεις, με μοναδικό σκοπό την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους στον αθλητισμό με εντολή του Πρωθυπουργού».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού «να σεβαστεί τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες δημοκρατικές ελευθερίες την ύστατη ώρα», «την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε παρέμβαση στο μπάσκετ», «τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου της ΕΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής τους ευθύνης… , να σώσουν το μπάσκετ από την καταστροφή και να εργαστούν όλοι για την αναγέννησή του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει