Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Έρχεται το πρόγραμμα “Γέφυρα 2”

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε το νέο πρόγραμμα θα παρέχει επιδότηση μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων, για διάστημα 8 μηνών προκειμένου να δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις.

Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.

“Όπως και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την 1η κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα, παρέχουμε επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν στο 90% της δόσης” δήλωσε και πρόσθεσε ότι: “σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο παρέχουμε επιδότηση έως 80% της δόσης, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς”.

Όπως εξήγησε : “Η επιδότηση θα καλύπτει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου και η διαδικασία θα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει