Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Πλήρωσε τα “σπασμένα” της Φενέρ ο Άρης

Σε ένα ματς που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 75-93 κόντρα στον Άρη και πλέον στρέφει την προσοχή του στον αγώνα της Πέμπτης (21/1) με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ.

Ο Όντεντ Κάτας έκανε αρκετά πειράματα στις πεντάδες και είδε τους Μήτογλου (15π.), Μπέντιλ (14π) Νέντοβιτς (12π.), ενώ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, με τον Μποχωρίδη να δίνει βοήθειες με 9 πόντους.

Το ματς

Με τους Μακ, Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα με 6-10, με τον Σέρβο γκαρντ να είναι “καυτός” με 2 σερί τρίποντα.

Στο 5’ ο Όντεντ Κάτας χαμήλωσε το σχήμα, βάζοντας τον Σαντ Ρος στο “3”, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την άμυνα του Κουβανού ψηλά. Μάλιστα με έμμεσο τρίποντο του Μποχωρίδη έγινε το 11-17 και το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Ισραηλινός τεχνικός άλλαζε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα, καθώς για πρώτη φορά ο Ουάιτ έπαιξε στο “5”, καθώς ήθελε να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα μέσα στο παρκέ και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-23, με τις τελευταίες επιθέσεις των φιλοξενουμένων να είναι τραγικές.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην 2η περίοδο με τον Άρη να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του Τριφυλλιού και να μειώνει στον πόντο (24-25), με την εικόνα των “πρασίνων” να είναι κάτω του μετρίου, ενώ έκαναν εύκολα το φάουλ και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους του να πάνε στις βολές.

Στο 14’ ο Παναθηναϊκός κρατούσε δύσκολα το προβάδισμα με 27-30, με το έμμεσο τρίποντο του Μήτογλου και κατάφερναν να έχουν έναν έλεγχο από τις δεύτερες προσπάθειες και τα ριμπάουντ και ο Κασελάκης με σουτ από την περιφέρεια και ο Παπαγιάννης έκανε το 27-37, τρέχοντας ένα 0-10.

Ο Έλληνας σέντερ έκανε πολύ δουλειά σε άμυνα και επίθεση και ήταν αυτός που άλλαξε την εικόνα των “πρασίνων”, αλλά ο Ντεγκόζι με προσωπικές προσπάθειες
έκανε το 34-41 στο 18’, αλλά τα τρίποντα των Νέντοβιτς και Μπέντιλ έδωσαν ξανά τη διψήφια διαφορά και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 36-47.

Πλέον ο Παναθηναϊκός, με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, καλούνταν να διαχειριστεί τη διψήφια διαφορά που είχε “χτίσει”. Με τρεις καλές άμυνες και ένα 7-0 σερί έκανε το 36-54 στο 22’ και ο Κάτας συνέχισε τα πειράματα με την πεντάδα, μοιράζοντας το χρόνο.

Έτσι οι “πράσινοι”, βρίσκοντας λύσεις από τους Σαντ Ρος και Μποχωρίδη ανέβασαν για πρώτη φορά το σκορ στους 20 πόντους (44-64 στο 25’), αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με ένα επιμέρους 10-3 και μάζεψε κάπως τη διαφορά.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού, στα τελευταία λεπτά της περιόδου, έκαναν πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση και επέτρεψε στους “κίτρινους” να ρίξουν τη διαφορά στους 12 (55-67) στο 28’, καθώς η επιλογή του Καλαϊτζάκη δεν πέτυχε. Ο Μακ με καλάθι και φάουλ “έσπασε” το σερί των γηπεδούχων, αλλά ο Άρης είχε άμεσες απαντήσεις και με ένα 6-0 έγραψε το 61-72, που ήταν το σκορ του 30λεπτου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου στο σκορ. Με τρίποντο του Νέντοβιτς έκανε το 63-77 έδειξε να έχει τον έλεγχο, καθώς οι παίκτες του Άρη είχαν κουραστεί.

Όμως οι παίκτες από τον πάγκο δεν βοήθησαν και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 68-81 στο 36′, καθώς έδειχναν αδυναμία στην άμυνα και είχαν κακές επιλογές στην επίθεση. Όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ και στο 38′ ανέβασαν τη διαφορά στους 21 και έτσι έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 75-93.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 36-47, 61-72, 75-93

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει