Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάτρα: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 3χρονο παιδάκι

Η οικογένεια βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι, εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο που καταγράφηκε στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με το tempo24.news, το απόγευμα του Σαββάτου (1/3) εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ με υψηλό πυρετό παιδάκι ηλικίας 3 ετών, στο οποίο διαγνώσθηκε μηνιγγίτιδα.

Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε εξετάσεις, όπου και επιβεβαιώθηκε η διάγνωση της μηνιγγίτιδας, με τον ΕΟΔΥ να προχωρά άμεσα στη χορήγηση χημειοπροφύλαξης στα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το παιδί.

Το παιδί είχε πάει από την Ηλιούπολη, στην Πάτρα, με τους γονείς του για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και φιλοξενήθηκε σε συγγενικά πρόσωπα στην Πάτρα.

Οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής παρακολουθούν στενά την κατάσταση του 3χρονου, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνει να είναι συμβατή με την ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή της κεραυνοβόλου μηνιγγίτιδας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com