Το καλύτερο λαχανικό κατά του καρκίνου
Είναι 100 φορές καλύτερο και πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Υπάρχει ένα λαχανικό, το οποίο είναι 100 φορές καλύτερο και πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του καρκίνου, σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο και συγγραφέα Dr Will Bulsiewicz. Αυτό το λαχανικό είναι το μπρόκολο.
«Είναι γνωστό ότι τα φύτρα μπρόκολου περιέχουν 50-100 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα σουλφοραφάνης από το κανονικό μπρόκολο. Αυτό το φυτοχημικό καταπολεμά τον καρκίνο. Έτσι λοιπόν, εάν θέλετε να πάρετε περισσότερη από αυτή τη σουλφοραφάνη, ο καλύτερος τρόπος είναι να φυτέψετε σπόρους μπρόκολου», επισημαίνει ο Dr Will Bulsiewicz.
Η δύναμη της σουλφοραφάνης, μιας φυσικής ένωσης, στην καταπολέμηση του καρκίνου δοκιμάστηκε σε μια κλινική δοκιμή που δημοσιεύθηκε το 2019, αναφέρει το Surrey Live. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, άνδρες με καρκίνο του προστάτη κατανάλωναν σούπα μπρόκολου κάθε εβδομάδα για ένα χρόνο.
Μερικοί συμμετέχοντες είχαν σούπα εμπλουτισμένη με υψηλότερα επίπεδα γλυκοραφίνης (την οποία το σώμα μετατρέπει σε σουλφοραφάνη). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανάλυση στα καρκινικά τους κύτταρα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν σούπα μπρόκολου με αυξημένα επίπεδα γλυκοραφανίνης παρουσίασαν μειωμένη ανάπτυξη καρκίνου σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν κανονική σούπα μπρόκολου.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εμπλουτισμένη σούπα μπρόκολου «επηρέασε τις αλλαγές των κυττάρων και φάνηκε ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη». Ωστόσο, τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω δοκιμές.
Υπενθυμίζεται ότι, το μπρόκολο περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Τα οφέλη του μπρόκολου περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονής, τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερό επίπεδο και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το μπρόκολο μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο ή ωμό. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απολύτως υγιεινό, αλλά παρέχει διαφορετικά προφίλ θρεπτικών συστατικών.
Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος, όπως το βράσιμο, το ψήσιμο στο φούρνο, το σοτάρισμα και το μαγείρεμα στον ατμό, αλλάζουν τη θρεπτική σύνθεση του λαχανικού, μειώνοντας ιδιαίτερα τη βιταμίνη C, καθώς και τη διαλυτή πρωτεΐνη και τη ζάχαρη. Το μαγείρεμα στον ατμό φαίνεται να έχει τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις.
πηγή: healthstat
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις