Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλος στην επανεξέταση στα ΚΕΠΑ – Ποιες μη αναστρέψιμες παθήσεις δεν χρειάζονται

Διευρύνεται η λίστα των «μη αναστρέψιμων παθήσεων», ανοίγοντας έτσι τον «δρόμο» οι πολίτες να κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής το ποσοστό αναπηρίας τους στα ΚΕ.Π.Α.

Αναθεωρήθηκε και διευρύνθηκε  ο πίνακας που περιλαμβάνει τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά.

«Με τη νέα απόφαση αναθεώρησης του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων περισσότεροι πολίτες θα κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής το ποσοστό αναπηρίας τους στα ΚΕΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να περνούν ξανά και ξανά από επιτροπές για την πιστοποίηση της» δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου υποστηρίζοντας ότι

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός, την άρση της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ και αφετέρου, τη μείωση του φόρτου λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Σταθερός στόχος παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η αύξηση στην ταχύτητα έκδοσης πιστοποιήσεων και η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των αναπήρων συμπολιτών μας.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, όσοι εντάχθηκαν στο νέο «αναθεωρημένο» πίνακα δεν θα χρειάζεται πλέον να περνούν ξανά και ξανά από τις Επιτροπές, προκειμένου να «πιστοποιείται» η αναπηρία. Παράλληλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενσωματωθούν στα ΚΕ.Π.Α. 700 ιατροί.

Δείτε τον πίνακα με τις παθήσεις μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ΄αόριστον, εδώ

αρ.KYA-40417_17-07-2024-Τροποποίηση-της-αρ.Φ.80100_24283_10-03-2022-απόφασης-Αναθεωρηση-του-Πινακα-μη-αναστρέψιμων-παθήσεων-για-τις-οποίες-ή-διαρκεια-ανα

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει