Ενημέρωση με ένα κλικ

Φλωρίδης: Τα ομόφυλα ζευγάρια γυναικών μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρενθεσίας

«Τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών δεν είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στην τηλεόραση σχετικά με την απόφαση που απαγορεύει πλέον στα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις με ποικίλες ερμηνείες και αντιφατικά σε τέτοια θέματα».

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε αρχικά: «Κατά την άποψη τη δική μας και τη σαφή έκφραση του πρωθυπουργού, τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών δεν είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, βάσει του προηγούμενου νόμου. Σε αυτό το μεσοδιάστημα υπήρξε όμως περίπτωση που το έκανε και έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα, επομένως υπήρχε θέμα».

 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τώρα λοιπόν τι έχουμε; Έχουμε μια ρύθμιση που ξεκαθαρίζει τα πάντα: δεν υπάρχει κανένα απολύτως δικαίωμα, γιατί τα βαφτίζουν δικαιώματα αυτά. Έχουμε μπερδέψει τις επιθυμίες με τα δικαιώματα. Έχει ένας μια επιθυμία, βγαίνει τη διαλαλεί, κάνουν το ίδιο άλλοι 20 και λένε πως είναι δικαίωμά μας».

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέχισε, τονίζοντας: «Οι κοινωνίες συγκροτήθηκαν για να μπορούν να προστατεύονται τα μέλη τους με τον πυρήνα της οικογένειας, κυρίως με το να διαιωνίζουν στον χρόνο το ανθρώπινο είδος. Αυτός είναι ο θεσμός της οικογένειας. Η γυναίκα είναι αυτή η οποία τεκνοποιεί και κυοφορεί κατά φύση».

 

Διευκρίνισε επίσης ότι τα ομόφυλα ζευγάρια γυναικών μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, σημειώνοντας: «Εκεί έχεις γυναίκα που είναι από τη φύση της προορισμένη να τεκνοποιεί. Όταν ιατρικά προκύπτει ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα να τεκνοποιήσει, τότε το δικαστήριο μπορεί να σου δώσει άδεια. Ο άνδρας όμως δεν τεκνοποιεί».

 

Στην ερώτηση για το τι γίνεται στο εξωτερικό, ο κ. Φλωρίδης τόνισε: «Εκεί θα πρέπει να έχεις διαδικασία αναγνώρισης. Αν έχουν αναγνωριστεί εκεί, δεν χρειάζεσαι αναγνώριση εδώ. Το Ελληνικό Δίκαιο αναγνωρίζει κάτι το οποίο το επιτρέπει. Ένας από τους βασικούς λόγους που επιχειρήθηκε αυτή η ρύθμιση είναι ότι η Ελλάδα θα πήγαινε να μετατραπεί σε μια χώρα σκληρής εκμετάλλευσης γυναικών που τις φέρανε απ’ έξω, προκειμένου με το πρόσχημα αυτό να τεκνοποιούν και μετά τρέχα γύρευε». Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στην περίπτωση των ετερόφυλων ζευγαριών, όπου αποδεικνύεται ότι η γυναίκα αδυνατεί να τεκνοποιήσει, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει άδεια για παρένθετη μητρότητα. «Εκεί τα πράγματα είναι κατά φύση, γιατί αυτό είναι και το ερώτημα: αν παραβιάζεις τη φύση, πάνω στην οποία συγκροτήθηκαν οι κοινωνίες και οι οικογένειες. Μπαίνει ένας φραγμός εδώ, γιατί τα πράγματα πρέπει να αποκτήσουν το σωστό τους περιεχόμενο».

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com