Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεν μπήκες στην σχολή που ήθελες  – Υπάρχουν και άλλες επιλογές

Τώρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις και πολλοί φοιτητές δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποια από τις σχολές που θα ήθελαν είτε μπήκαν σε κάποια σχολή που δεν ήταν στις άμεσες επιλογές τους και σίγουρα υπάρχει μια μικρή απογοήτευση αλλά πάντα σε κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση.

Σε αυτή την θέση φέτος έχουν βρεθεί περίπου 30.000 χιλιάδες απόφοιτοι λυκείων όλων των κατηγοριών και καλούνται να δουν τι είναι αυτό που θα είναι το καλύτερο δυνατόν από δω και πέρα για τους ίδιους.

Όμως υπάρχουν τόσες λύσεις που δεν χρειάζεται να τους παίρνει από κάτω.. και μάλιστα πολλές φορές ανακαλύπτουν ότι τελικά ίσως να ήταν και η καλύτερη για αυτούς.

Πανελλαδικές/esos: Ανάλυση του συστήματος «Κεραμέως» για τη Οι λύσεις πολλές :

  • Να ξαναδώσουν εξετάσεις με μεγαλύτερη θέληση για να πετύχουν την επόμενη φορά..
  • Να ακολουθήσουν την λύση των δημόσιων ΙΕΚ που από φέτος ονομάζονται ΣΑΕΚ, που εκεί θα μπορούν να βρουν σύγχρονες  ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας και μάλιστα δωρεάν.

Με κάποιες από αυτές να είναι η Αθλητική Δημοσιογραφία, οι Προπονητές Ποδοσφαίρου, οι εγκαταστάτες κλιματιστικών, οι βοηθοί παιδαγωγών, φαρμακείων και υπηρεσιών υγείας, τα τουριστικά και ναυτιλιακά, οι μηχανικοί αυτοκινήτων, οι τεχνικοί μακιγιάζ, νυχιών, video games, πληροφορική κ.α

 
  • Να μπουν σε ένα Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ) , με τη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου τα πτυχία είναι ισότιμα με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων
  • Μια ακόμα επιλογή είναι να σπουδάσουν σε κάποιο κολέγιο  στην Ελλάδα  είτε στο εξωτερικό, με την δυνατότητα της αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας με τίτλους σπουδών ελληνικών ΑΕΙ.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν σε αρκετές χώρες κάποια που έχουν ή και καθόλου δίδακτρα για τους φοιτητές.

 
  • Εναλλακτική λύση είναι και τα δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ της Κύπρου που ως  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πτυχία της αναγνωρίζονται απευθείας στην Ελλάδα, μέσα από τη διαδικασία του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης.
  • Και φυσικά υπάρχει και η λύση που ακολουθούν πολλοί με τη συμπλήρωση μηχανογραφικού με το 10% , κάτι που δεν χρειάζεται να περάσουν ξανά το βάσανο των πανελλαδικών εξετάσεων. Διατηρώντας τα μόρια που «έπιασαν» στις πανελλαδικές και  καταθέτοντας την επόμενη χρονιά μόνο μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com