Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο ΣΚΑΪ τιμά την 25η Μαρτίου με ειδικό πρόγραμμα

Αφιερώματα, συνδέσεις και επετειακές εκπομπές για τη μεγάλη εθνική επέτειο

Ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εντάσσει στον προγραμματισμό του ειδικές εκπομπές, ενώ οι ζωντανές του εκπομπές θα προσαρμόσουν τη θεματολογία τους στο πνεύμα της ημέρας.
Την Τρίτη 24 Μαρτίου, στις 00:30, η εκπομπή «Η Ζωή Σου Όλη» με τη Χριστίνα Βίδου θα παρουσιάσει τρεις απογόνους αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίοι διατηρούν ζωντανή την ιστορική κληρονομιά. Συγκεκριμένα, θα συναντήσει τον Κωνσταντίνο Πλαπούτα, τον Αντώνη Πετμεζά και τον Κωνσταντίνο Ζαΐμη, οι οποίοι μεγάλωσαν με τις αφηγήσεις των προγόνων τους και διαφύλαξαν τις οικογενειακές παραδόσεις. Η εκπομπή θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές του αγώνα του 1821 και θα παρουσιάσει οικογενειακά κειμήλια που έχουν διατηρηθεί για περισσότερα από 200 χρόνια.
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί, οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Εικόνα», «Σήμερα», «Αταίριαστοι» και «Live You», θα μεταφέρουν ζωντανά εικόνες από τιμητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, που θα διεξαχθούν για την επέτειο.
Στις 15:00, η εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα», με συντονιστή τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο, την κοιτίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Θα επισκεφθεί την ιστορική Μονή Βελανιδιάς, θα ξεναγηθεί στους χώρους της και θα μάθει για τη δράση του αγωνιστή Γρηγορίου Δικαίου, γνωστού ως Παπαφλέσσα. Επίσης, θα γίνει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου φυλάσσεται το περίφημο λάβαρο της Επανάστασης, το οποίο ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, σηματοδοτώντας την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.
Στις 16:00, το «Happy Traveller» θα προβάλει ξανά το επεισόδιο-αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821. Η εκπομπή θα ακολουθήσει τα βήματα των ηρώων της επανάστασης σε διάφορες τοποθεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου έλαβαν χώρα καθοριστικές μάχες για την ελευθερία, όπως η Γραβιά, η Αλαμάνα, η Μονή Οσίου Λουκά, το Άργος, τα Δερβενάκια, το Αγιονόρι, η Τρίπολη, το Βαλτέτσι, η Μονή Καλτεζών, η Αρεόπολη, η Καλαμάτα, το Αίγιο, η Μονή Αγίας Λαύρας, η Πάτρα και τέλος η Αθήνα.
Στις 17:45, η δραματική ελληνική ταινία «Σουλιώτες», με πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστο Πολίτη, Στέφανο Στρατηγό, Λαυρέντη Διανέλλο και Ελένη Ανουσάκη, θα μεταφέρει τους τηλεθεατές σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του Αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Η υπόθεση εστιάζει στην είδηση ότι ο Αλή Πασάς ετοιμάζεται να επιτεθεί στους Σουλιώτες, οι οποίοι, υπό την ηγεσία του Φώτου Τζαβέλλα, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Παρά την πολιορκία από τον Αλή Πασά, οι γενναίοι Σουλιώτες και Σουλιώτισσες θα αρνηθούν να παραδοθούν ζωντανοί στους Τούρκους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com