D3lta: Ο γιος εφοπλιστή εξηγεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και τη συμμετοχή του στη Eurovision
Ο Ρομπέρτο Κούστας μίλησε για την απόφασή του να μην προβάλει το όνομα της οικογένειάς του και για την έμπνευση πίσω από το τραγούδι του.
Ο καλλιτέχνης D3lta, κατά κόσμον Ρομπέρτο Κούστας, προχώρησε σε μια αποκαλυπτική εμφάνιση στο «Στούντιο 4», όπου έριξε φως στη θέση του στον μουσικό χώρο, λίγο πριν τη συμμετοχή του στον εθνικό τελικό για τη Eurovision 2026. Ο γιος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα εξήγησε γιατί επέλεξε να υιοθετήσει ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να κριθεί αποκλειστικά για τη δική του δημιουργική δουλειά και όχι για το «βαρύ» του επίθετο.
«Δεν ήθελα να βγει μπροστά το όνομά μου. Με ενδιαφέρει η τέχνη της δημιουργίας του τραγουδιού. Μου αρέσει να γράφω πάρα πολύ μουσική. Είχα εστιάσει την προσοχή μου στο να δημιουργήσω μια ταυτότητα, χωρίς να το κάνω επίτηδες», αποκάλυψε ο D3lta, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τέχνης.
Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στον τρόπο που μεγάλωσε, δηλώνοντας: «Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι. Μεγάλωσα με την μητέρα μου, τον αδελφό μου και βλέπαμε τον πατέρα μου. Αυτό με βοήθησε στο να μην είναι όλη μου η ύπαρξη γύρω από κάτι συγκεκριμένο και να έχω μια ζωή ως παιδί που δεν έχει να κάνει με το ότι είμαι ο γιος εφοπλιστών».
Σχετικά με τη σύντροφό του, ο D3lta αποκάλυψε πως το τραγούδι γράφτηκε για εκείνη. «Μας πήρε λίγο καιρό να συνειδητοποιήσουμε τι ήταν αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό. Ήταν πολύ απότομο για όλους μας. Ήταν το άγχος να βγει η σωστή δουλειά, με συνεντεύξεις και την προσοχή του κόσμου στα social media», περιέγραψε.
