Η Ναταλία Λιονάκη στην Τανζανία: Από την υποκριτική στον μοναχικό βίο και την προσφορά
Η πρώην ηθοποιός, νυν μοναχή Νεκταρία, αφιερώνει τη ζωή της στην Ιερά Μονή Οσίας Μακρίνας, βοηθώντας φορείς του AIDS κοντά στη λίμνη Βικτώρια.
Η Ναταλία Λιονάκη, έχοντας απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, συνεχίζει τον μοναχικό βίο στην Αφρική, προσφέροντας βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια, η πορεία της την οδήγησε στην Κένυα και πλέον, όπως αποκάλυψε το εκκλησιαστικό site Εκκλησία Online, βρίσκεται στην Τανζανία, όπου διαμένει στην Ιερά Μονή Οσίας Μακρίνας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώην ηθοποιός έχει αλλάξει και το μοναστικό της όνομα, από Φεβρωνία σε Νεκταρία, σηματοδοτώντας τη νέα της ταυτότητα. Η μονή, όπου εγκαταβιώνουν τέσσερις μοναχές –τρεις Ελληνίδες από την Κρήτη και μία ιθαγενής–, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή από το AIDS, πλησίον της λίμνης Βικτώρια. Η τοποθεσία της μονής είναι δίπλα στην αποκαλούμενη «Σπιναλόγκα» της Τανζανίας, ένα σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί φορείς της νόσου.
Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας, μιλώντας στη Super Κατερίνα, περιέγραψε τις δράσεις της μονής: «Είναι ένα ιεραποστολικό μοναστήρι. Το μοναστήρι βρίσκεται σε ωραιότατη τοποθεσία πάνω από τη λίμνη Βικτώρια και είναι δίπλα ακριβώς στη λεγόμενη Σπιναλόγκα της Τανζανίας, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φορείς του AIDS. Και οι αδελφές εκεί, με πολύ θυσία, με πολύ κόπο και με πολλή αφοσίωση προσφέρουν ό,τι μπορούν στους ανθρώπους αυτούς. Καταρχάς τους κάνουν ένα φαγητό κάθε μέρα. Γίνεται μια κατήχηση και έχουν βαπτιστεί».
Πρόσθεσε δε, ότι φροντίζουν για την περίθαλψη και την προστασία των ανθρώπων αυτών: «Φροντίζουμε και τους παντρεύουμε, για τους παντρεμένους και τους δίνουμε ένα μισθό κάθε μήνα για να μπορούνε… να έχουνε μία περίθαλψη, το φάρμακο, το φαγητό προπαντός, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διάδοση αυτής της φοβερής ασθένειας από την οποία έχουμε χάσει πάρα πολύ κόσμο. Έχουν μείνει χιλιάδες παιδιά ορφανά απ’ την αρρώστια του AIDS».
