Η Ελλάδα ψήφισε: Αποτελέσματα και λεπτομέρειες για τον εκπρόσωπο της Eurovision 2026
Όλες οι ψήφοι και οι κατατάξεις για τους ημιτελικούς και τον τελικό του "Sing for Greece" που ανέδειξε τον νικητή.
Τα πλήρη αποτελέσματα του εθνικού διαγωνισμού “Sing for Greece”, που ανέδειξε τον επόμενο εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2026, δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω της εκπομπής “EurovisionGR” της ΕΡΤ1. Οι παρουσιαστές Κέλλυ Βρανάκη και Θάνος Παπαχάμος αποκάλυψαν αναλυτικά τις ψήφους που συγκέντρωσαν οι 14 καλλιτέχνες τόσο από τις SMS όσο και από την online ψηφοφορία, φωτίζοντας την πορεία προς τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.
**Α’ Ημιτελικός: Η κυριαρχία του Akylas**
Στον πρώτο ημιτελικό, ο Akylas με το τραγούδι “Ferto” επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με συντριπτική διαφορά. Συγκέντρωσε 13.714 ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους επόμενους διαγωνιζόμενους. Ακολούθησαν οι Marseaux με 4.329 ψήφους και ο Stylianos με 3.703, ο οποίος αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη στην τρίτη θέση. Η συνολική δύναμη των ψήφων του Akylas ήταν σχεδόν ίση με αυτή των επόμενων τεσσάρων καλλιτεχνών μαζί. Την πρώτη επτάδα συμπλήρωσαν οι Evangelia (3.239), Alexandra Sieti (3.207), Rosanna Mailan (2.143) και Stefi (1.887). Η Spheyiaa βρέθηκε μία θέση μακριά από την πρόκριση με 1.336 ψήφους, ενώ ο Παναγιώτης Τσακαλάκος κατετάγη τελευταίος με 716. Συνολικά, στον Α’ Ημιτελικό καταμετρήθηκαν 39.395 ψήφοι.
**Β’ Ημιτελικός: Η δυναμική του Good Job Nicky**
Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Good Job Nicky με το “Dark Side of the Moon” επικράτησε, αν και όχι με την ίδια διαφορά όπως ο Akylas. Συγκέντρωσε 7.670 ψήφους, ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο D3lta με το “Mad About It” (5.461). Την τρίτη θέση κατέλαβε ο ZAF (3.096), με τη Μαρίκα Παπάζογλου να εντυπωσιάζει στην τέταρτη θέση (2.566). Την επτάδα του Β’ Ημιτελικού αποτέλεσαν επίσης οι Koza Mostra (2.471), Leroybroughtflowers (2.217) και Mikay (1.889). Η Tianora έχασε την πρόκριση για μόλις 194 ψήφους, ενώ η BASILICA βρέθηκε στην τελευταία θέση με 405 ψήφους. Συνολικά, στον Β’ Ημιτελικό καταμετρήθηκαν 31.845 ψήφοι.
**Ο Τελικός: Ακύλας, ο μεγάλος νικητής**
Ο τελικός του “Sing for Greece” συγκέντρωσε 162.272 ψήφους από 62 χώρες, με την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο να αποτελούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ο Akylas αναδείχθηκε θριαμβευτής, σημειώνοντας διπλάσιο σκορ στο televoting έναντι του Good Job Nicky (59.834 έναντι 26.955). Τους 10.000 ψήφους ξεπέρασαν επίσης οι D3lta (17.559), Marseaux (11.642) και Evangelia (10.227). Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι συγκέντρωσαν λιγότερες από 6.000 ψήφους, με τον Leroybroughtflowers να τερματίζει τελευταίο με 1.683 ψήφους.
