Ενημέρωση με ένα κλικ

Δικαστική διαμάχη: Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντεπιτίθεται με μήνυση κατά της πρώτης καταγγέλλουσας

Εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού, καθώς στις 9 Μαρτίου εκδικάζεται η αγωγή για ψευδή καταμήνυση, με τον δικηγόρο Δημητρακόπουλο να εξηγεί τις λεπτομέρειες.

Σε νέα δικαστική τροπή οδεύει η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς ο ηθοποιός επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, καταθέτοντας μήνυση κατά της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στις 9 Μαρτίου, με την πρώτη καταγγέλλουσα να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδή καταμήνυση.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Buongiorno”, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης γυναίκας οδήγησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη σε 11μηνη παραμονή στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι αργότερα αθωώθηκε ομόφωνα από την κατηγορία αυτή. Παρόλο που ο ηθοποιός κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες για δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 σε χώρο θεάτρου και μία το 2014 σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό, η αρχική καταγγελία φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προφυλάκισή του.

«Αυτή τη φορά αλλάζουν οι ρόλοι», ανέφερε ο δικηγόρος, επισημαίνοντας πως ο Φιλιππίδης δεν είναι πλέον ο κατηγορούμενος. «Αυτή τη φορά κατηγορούμενη είναι η πρώτη καταγγέλλουσα, η οποία απέδωσε στον κύριο Φιλιππίδη δύο τετελεσμένους βιασμούς. Ήταν η καταγγελία της που τον οδήγησε στην προσωρινή κράτηση για 11 μήνες και αθωώθηκε ομοφώνως 7-0 με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.»

Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη να διερευνηθεί η αλήθεια πίσω από την αρχική καταγγελία, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα μιας γυναίκας να «ξεχάσει» ένα βιασμό και να της τον υπενθυμίσει κάποιος φίλος της. «Αυτό εκδικάζεται τώρα, είναι κατηγορούμενη η κυρία. Για την προφυλάκιση αποφάσισαν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στηριζόμενοι στην κατηγορία αυτής της γυναίκας που είπε δύο φορές “με βίασε”, όχι απόπειρα, “με βίασε” και ακυρώθηκε ομοφώνως. Ήταν η πιο βαριά κατηγορία που οδήγησε στην κράτηση.»

Τέλος, ο δικηγόρος δήλωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν επιθυμεί να βάλει γυναίκα φυλακή και πως, αν η καταγγέλλουσα ζητήσει συγγνώμη και αναγνωρίσει το λάθος της, η πλευρά του Φιλιππίδη δεν θα επιδιώξει την καταδίκη της. «Δεν είναι άνθρωπος ο Φιλιππίδης που θέλει να βάλει φυλακή καμία γυναίκα», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com