Ο Αστέρας Βαλτοτοπίου: Η ψυχή ενός χωριού ζωντανεύει στο MEGA
Ένα αθλητικό-ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την ιστορία και το πάθος πίσω από μια ομάδα που δίνει ζωή σε ένα μικρό χωριό του Κιλκίς.
Το «Βίλατζ Λιμπερταδόρες» μας ταξιδεύει στο Κιλκίς, για να γνωρίσουμε από κοντά τον Αστέρα Βαλτοτοπίου. Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 23:40, το τρίτο επεισόδιο του αθλητικού – ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του MEGA είναι αφιερωμένο στην ομάδα που ενώνει μικρούς και μεγάλους, στο χωριό για την ομάδα της καρδιάς τους.
Το Βαλτοτόπι, ένα χωριό με μόλις 70 κατοίκους και μέσο όρο ηλικίας άνω των 65 ετών, βρίσκει νέα πνοή χάρη στην ομάδα του Αστέρα, συγκεντρώνοντας όλη τη νεολαία της περιοχής. Η ιστορία αυτής της ομάδας ξεκινά το 1958, με κατοίκους που είχαν προέλθει από το Κίζδερβεντ, ένα μικρό χωριό ανάμεσα στην Προύσα και τη Νίκαια της Βιθυνίας. Άνθρωποι δοκιμασμένοι στις κακουχίες, αλλά με αστείρευτη δίψα για ζωή, αποφασιστικότητα και όραμα, δημιούργησαν τον Αστέρα, ο οποίος έγινε το καμάρι τους και το σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του Βαλτοτοπίου. Με ατελείωτους κόπους, διασφάλισαν την ομαλή λειτουργία του, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.
Σήμερα, παιδιά, εγγόνια και ανίψια επιστρέφουν στο χωριό για να φορέσουν τη φανέλα του Αστέρα, ο οποίος διαθέτει γήπεδο επιπέδου σούπερ λιγκ και βάλε. Η ψυχή της ομάδας είναι ο στρατιωτικός Γιάννης Παντικίδης, ενώ το καταστατικό της έχει προστάτες την Αγία Ιουλίττα και τον Άγιο Κήρυκο.
Ανάμεσα στις χαρακτηριστικές μορφές της ομάδας ξεχωρίζει ο Βασίλης Κουκουλεκίδης, γνωστός για το δυνατό σουτ του που μπορούσε να σπάσει δοκάρια και παρμπρίζ αυτοκινήτων, ισχυριζόμενος ότι έχει πετύχει 2.000 γκολ. Ένα ακόμα σύμβολο του Αστέρα είναι ο Παναγιώτης Μολακίδης, ο οποίος έφτασε μέχρι τον Ολυμπιακό και με την Εθνική Ελπίδων αγωνίστηκε σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Ο Παναγιώτης Μολακίδης έφυγε πρόωρα, σε ηλικία 51 ετών, στις 24 Νοεμβρίου 2014, έχοντας προλάβει να δει τον Αστέρα να κερδίζει την άνοδό του στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς το 2005.
