Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Γιάννης Ξανθούλης μιλά για τον γιο του γιατρό στη Νορβηγία

Ο συγγραφέας μοιράστηκε προσωπικές σκέψεις για την οικογένεια, τις κοινωνικές διαφορές και τον ρόλο του ως πατέρας και παππούς.

Ο Γιάννης Ξανθούλης, με το χαρακτηριστικό, διακριτικά ειρωνικό του ύφος, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Έλενα Παπαβασιλείου, στο πλαίσιο της εκπομπής EQ, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γνωστός συγγραφέας μίλησε για τον γιο του, ο οποίος διαμένει και εργάζεται ως γιατρός στη Νορβηγία. Αναφέρθηκε στις αντιθέσεις των κοινωνιών, καθώς και στον δικό του ρόλο ως πατέρα και παππού.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νορβηγία, ο Ξανθούλης σημείωσε με χιούμορ: «Τώρα ήμουν πριν από ένα μήνα, ήμουν στο μείον 19 και ήρθα στο συν 19», αναφερόμενος στην εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας. Περιέγραψε τη σκανδιναβική κοινωνία ως «περίεργα φιλελεύθερη», συνδυάζοντας «σεμνότητα και σαχλότητα μαζί», και επεσήμανε την οικονομική ευμάρεια που χαρακτηρίζει τη χώρα, χωρίς όμως να υπάρχει επίδειξη.

Αυτοκριτικός απέναντι στη δική του στάση ως πατέρας, ο Ξανθούλης παραδέχτηκε: «Δεν ήμουν τόσο πολύ κοντά στο παιδί… Η σύζυγός μου ήταν πιο κοντά. Ο γιος μου είναι πολύ καλύτερος πατέρας εννοείται από μένα». Όσον αφορά τον ρόλο του ως παππού, δήλωσε: «Κρατάω αποστάσεις. Είναι ο χαρακτήρας μου αυτός. Προστατεύω τους άλλους από μένα. Δεν προστατεύομαι εγώ, προστατεύω τους άλλους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com