Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς για περιορισμένες παραστάσεις
Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, μετά την παγκόσμια αναγνώριση, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή για λίγες μόνο μέρες.
Μετά από μια θριαμβευτική πορεία που καθήλωσε κοινό και κριτικούς, η θεατρική παράσταση «Αλεξάνδρεια», μια πρωτότυπη σύλληψη και σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Θέατρο Παλλάς. Από τις 14 Μαρτίου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξανά τη μαγεία αυτού του μοναδικού έργου, για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η «Αλεξάνδρεια» έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 60.000 θεατών, εδραιώνοντας τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες παραγωγές της τρέχουσας θεατρικής σεζόν. Η παράσταση μας ταξιδεύει σε μια πόλη-σύμβολο, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, αντιθέσεων και μνήμης. Μέσα από την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ξεδιπλώνεται η εικόνα της Αλεξάνδρειας των Ελλήνων της δεκαετίας του ’30. Μια εποχή όπου ο έρωτας, η εξουσία, οι κοινωνικές ανισότητες και τα πολιτικά παιχνίδια διαδραματίζονταν κάτω από τον ίδιο ουρανό.
Η παράσταση αποτελεί μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία, όπου ο έρωτας, η Ιστορία και η ανθρώπινη μοίρα συνυφαίνονται αριστουργηματικά. Το πρωτότυπο κείμενο της Ζέτης Φίτσιου, η ατμοσφαιρική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, το εμπνευσμένο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη και η πρωτοποριακή video art προσέγγιση του Παντελή Μάκκα συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σύνολο.
Λόγω της αθρόας προσέλευσης του κοινού, το Θέατρο Παλλάς προσφέρει την ευκαιρία να ξαναζήσετε ή να ανακαλύψετε την «Αλεξάνδρεια» τις Τετάρτες στις 19:30, τα Σάββατα στις 17:00 και τις Κυριακές στις 15:00, για τις ελάχιστες εναπομείνασες παραστάσεις.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός
Κείμενο: Ζέτη Φίτσιου
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Παναγόπουλος
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Στίχοι: Άρης Δαβαράκης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Video art: Παντελής Μάκκας
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος, Στέλλα Κάλτσου
Μουσική διδασκαλία: Πάνος Δήμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου
Πρωταγωνιστούν: Άννα Μάσχα, Εριέττα Μανούρη, Ιωάννης Παπαζήσης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ελένη Καρακάση, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Λήδα Ματσάγγου, Γιώργος Ψυχογιός, Χρήστος Νικολάου, Γιάννης Στόλλας, Γιάννης Μάνιος, Αλέξανδρος Σιάτρας, Δημήτρης Μαχαίρας, Ειρήνη Βαλατσού, Δανάη Πολίτη, Άννα Λεμπεντένκο, Μάγια Βασιλάκη, Νίκος Φραντζέσκος, Βασιλική Σουρρή, Ηλιάνα Ιωαννίδου.
