Ενημέρωση με ένα κλικ

Γιώργος Σεϊταρίδης: Η πνευματική αναζήτηση και η σύνδεση με τον Χριστό

Ο ηθοποιός μιλά για την αγάπη του προς τον Θεό από παιδί, την απέχθεια που είχε αρχικά για την Εκκλησία και την ωφέλεια που άντλησε από την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Σεϊταρίδης, με αφορμή την επιστροφή του στο θέατρο, παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Στη συζήτηση, ο Σεϊταρίδης μίλησε για την βαθιά σύνδεση που νιώθει με τον Χριστό από την παιδική του ηλικία, αλλά και για τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος, οι οποίες άλλαξαν την πνευματική του πορεία.

Αναφερόμενος στην αγάπη του για τον Χριστό, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι αυτή η αίσθηση υπήρχε μέσα του από πολύ μικρή ηλικία, παρά το γεγονός ότι οι γονείς του δεν ήταν ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, αλλά είχαν βαθιά πίστη στον Θεό. “Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, υπήρχε μέσα μου ο Χριστός, χωρίς να τον καταλαβαίνω ιδιαίτερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Στα νεανικά του χρόνια, ωστόσο, ο Σεϊταρίδης εξομολογήθηκε ότι είχε απομακρυνθεί από την Εκκλησία, φτάνοντας μάλιστα να έχει μια απέχθεια για τους κληρικούς.

Η πορεία της ζωής, όμως, όπως είπε, τον οδήγησε να ανακαλύψει μια νέα πνευματική διάσταση. “Ο Θεός μού έδειξε κι αυτό το κομμάτι που υπάρχει, αυτό που λέγεται ‘ζωή’”, ανέφερε. Η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος αποτέλεσε κομβικό σημείο. Εκεί, ένας άνθρωπος του έδειξε μια νέα κατεύθυνση, την οποία και ακολούθησε. “Άρχισα να κοινωνώ, να εξομολογούμαι και να νηστεύω. Να κάνω δηλαδή αυτό που κάνει κάθε άνθρωπος που ακολουθεί την Ορθοδοξία. Νηστεία, εξομολόγηση και Θεία Μετάληψη”, περιέγραψε. Αυτές οι πρακτικές, όπως τόνισε, του έδειξαν ότι είχε “μεγάλη ωφέλεια” και γι’ αυτό συνέχισε με τον ίδιο τρόπο.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν βίωσε θαύματα, όπως συνάδελφοί του που είχαν επισκεφθεί το Άγιο Όρος, ο Γιώργος Σεϊταρίδης απάντησε μετριοπαθώς: “Και να ένιωσα και να είδα κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να το μεταφέρω. Αν μου το έδειξε ο Θεός, μου το έδειξε. Μέχρι εκεί”. Για τον ίδιο, το μεγαλύτερο θαύμα ήταν η συνάντηση με τον άνθρωπο που του έδειξε την πνευματική του πορεία. “Για μένα το θαύμα είναι ότι εκεί βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος και μου είπε τρία πράγματα που με έκαναν να θελήσω να κάνω την άσκηση”, εξήγησε.

Ο ηθοποιός κατέληξε τονίζοντας τη σημασία της Εκκλησίας ως “γυμναστήριο ψυχής”. “Γυμνάζεις την ψυχή σου και το πνεύμα σου. Αυτό κατάλαβα. Πήγα στο γυμναστήριο που λέγεται εκκλησία και βλέπω τα οφέλη. Αυτό θέλω να πω”, δήλωσε. Υπογραμμίζοντας την προσέγγιση του Αγίου Παϊσίου, ο Σεϊταρίδης ανέφερε: “Ο Άγιος Παϊσιος έλεγε: ‘Έρχεστε στο Άγιο Όρος, αλλά να ξέρετε ότι το Άγιο Όρος είναι δίπλα σας. είναι στην ενορία σας. Είναι στην εκκλησία της γειτονιάς σας’.”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com