Η Ευγενία Σαμαρά στο “Στούντιο 4”: Γιατί η αλλαγή είναι σκληρή και πώς να την αποδεχτούμε
Η αγαπημένη ηθοποιός μοιράστηκε σκέψεις για το τέλος των κύκλων, τη διαχείριση των δυσκολιών και τον ρόλο του φόβου στην προσωπική εξέλιξη.
Η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά, καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, μίλησε για τις μεταμορφώσεις, τα όρια και τις σχέσεις που αφήνουμε πίσω μας όταν ολοκληρώνονται κύκλοι ζωής. Αναφερόμενη στον τρόπο που διαχειρίζεται το τέλος μιας κατάστασης και την απόφασή της να προχωρήσει, δήλωσε: «Επιμένω. Όταν όμως συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα πλέον δεν προχωράνε, κάτι μέσα μου κάνει ένα κλικ. Σαν να αποδέχεται το σύστημά μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, έφτασα μέχρι εδώ και η ζωή είναι έτοιμη να μου φέρει κάτι καινούργιο». Τόνισε, δε, ότι η πορεία προς αυτή την αποδοχή απαιτεί προσπάθεια και βήματα.
Η δυσκολία της αλλαγής και ο ρόλος του φόβου ήταν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης. «Η μεγαλύτερη δυσκολία προέρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό, από τις πεποιθήσεις που έχουμε χτίσει και τις φοβίες που αυτές γεννούν. Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που βάζουμε στον εαυτό μας», εξήγησε. «Όταν εμείς αλλάζουμε, όσοι δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν, η ζωή με έναν μαγικό τρόπο τους απομακρύνει, χωρίς αντιπαράθεση, σαν μια φυσική απελευθέρωση».
