Ενημέρωση με ένα κλικ

Η τελευταία απόγονος του Καποδίστρια μιλά για την ταινία, τον ρόλο της και τη ζωή στην Κέρκυρα

Η Ναταλία Καποδίστρια αναφέρεται στη συνεργασία με τον Γιάννη Σμαραγδή, τις δυσκολίες χρηματοδότησης της ταινίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και στον ρόλο της στον «Κακό Βεζύρη».

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, η Ναταλία Καποδίστρια, η τελευταία απόγονος του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Καποδίστρια, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Buongiorno” και στον Άρη Καβατζίκη. Η ηθοποιός μοιράστηκε λεπτομέρειες για την οικογενειακή της ιστορία, τη γνωριμία της με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τη φιλόδοξη ταινία που ετοιμάζει για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και τον ρόλο της στον «Κακό Βεζύρη».

Η Ναταλία Καποδίστρια ανέφερε πως η οικογένεια Καποδίστρια αριθμούσε δέκα αδέρφια, με τον Γεώργιο, πατέρα του προπάππου της, να είναι ο μόνος που άφησε απογόνους. Ο πατέρας της υπήρξε ο τελευταίος άρρενας κληρονόμος, αποκτώντας τρεις κόρες. Η γνωριμία της με τον Γιάννη Σμαραγδή χρονολογείται από το 1989, με την πρώτη τους συνεργασία να σφραγίζεται από αμοιβαία συμπάθεια. “Ήταν αναμενόμενο όταν αποφάσισε να ανακοινώσει την ταινία που ετοίμαζε”, δήλωσε η κ. Καποδίστρια, αναφερόμενη στη νέα της συνεργασία με τον σκηνοθέτη.

Η πορεία προς την ολοκλήρωση της ταινίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια, όπως αποκάλυψε η Ναταλία Καποδίστρια, υπήρξε γεμάτη εμπόδια. “Έτυχαν μεγάλες αναποδιές”, τόνισε, περιγράφοντας τις δυσκολίες εύρεσης κεφαλαίων για την παραγωγή της ιστορικής ταινίας. Η πανδημία του κορωνοϊού, η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και προσωπικές τραγωδίες του κ. Σμαραγδή, όπως η απώλεια της συζύγου του, περιέπλεξαν περαιτέρω την κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε χρήματα για να επενδύσει στην ταινία, η Ναταλία Καποδίστρια πιστεύει ότι κατάφερε να “εμπνεύσει πίστη και όραμα”. Η ίδια, επιλέγοντας έναν από τους λίγους γυναικείους ρόλους, εμφανίζεται στην ταινία, δηλώνοντας αδιάφορη για τα αρνητικά σχόλια που ενδεχομένως ακούστηκαν.

Η απόφαση της ηθοποιού να μετακομίσει στην Κέρκυρα υπαγορεύτηκε από “οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους”. “Ήθελα να ζήσω την ζωή της επαρχίας”, εξήγησε, παραδεχόμενη ότι η δουλειά και οι άνθρωποι την έχουν πληγώσει στο παρελθόν. Ωστόσο, δηλώνει πως “κράτησα ζωντανή την πίστη στον εαυτό μου”.

Σχετικά με τον ρόλο της στον «Κακό Βεζύρη» και την προκλητική ατάκα «Προσκυνήστε το είδωλο», η Ναταλία Καποδίστρια έδωσε τη δική της ερμηνεία. “Για τα δικά μου τα κριτήρια δεν μου έκανε κακό, για κάποιους μπορεί να ήταν”, δήλωσε, περιγράφοντας την εμπειρία της ως “πολύ ωραία” και “απελευθερωτική”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com