Το “Akis’ Food Tour” στο μαγευτικό Βουκουρέστι για ένα γαστρονομικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Ο Άκης Πετρετζίκης εξερευνά τις γεύσεις και τις παραδόσεις της ρουμανικής πρωτεύουσας, σε ένα επεισόδιο γεμάτο γιορτινή ατμόσφαιρα και αυθεντικές εμπειρίες.
Η αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή «Akis’ Food Tour», με πρωταγωνιστή τον Άκη Πετρετζίκη, ξεκινά μια νέα, αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Η σειρά, που έχει καθιερωθεί ως η πιο νόστιμη της ελληνικής τηλεόρασης, μας προσκαλεί σε ένα υπέροχο ταξίδι από το χριστουγεννιάτικο Βουκουρέστι, απόψε, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 20:45 στον Alpha.
Στο επερχόμενο επεισόδιο, ο Άκης Πετρετζίκης κατευθύνεται προς τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το Βουκουρέστι, που παρομοιάζεται με «Μικρό Παρίσι της Ανατολής» και θυμίζει χριστουγεννιάτικο παραμύθι, υπόσχεται να μαγέψει τους θεατές με τις εντυπωσιακές γιορτινές αγορές, τις λαμπερές πλατείες και τις παραδοσιακές λιχουδιές που κάνουν το ταξίδι του παρουσιαστή αξέχαστο.
Με στόχο να βιώσει άμεσα την ατμόσφαιρα της πόλης, ο Άκης συνοδεύει τον σεφ Adrien Alexe στην Obor, την παλαιότερη και μεγαλύτερη λαϊκή αγορά της Ρουμανίας. Ανάμεσα σε πολύχρωμους πάγκους με φρέσκα προϊόντα, εκλεκτά κρέατα, αλλαντικά και τυριά, συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα υλικά για να μυηθούν στην αυθεντική ρουμάνικη κουζίνα.
Εξερευνώντας την καλλιτεχνική πλευρά του Βουκουρεστίου, ο Άκης επισκέπτεται ένα από τα 50 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως. Μαζί με τον βραβευμένο σεφ Radu Ionescu, απολαμβάνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ενώ παράλληλα αντλεί πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία της χώρας. Επόμενη στάση είναι ένα κομψό εστιατόριο που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Με φόντο εντυπωσιακές τοιχογραφίες που μαρτυρούν τη σύνδεσή του με τις ρίζες, ο χαρισματικός σεφ Petru Sorin Cucu προσφέρει στον Άκη την περίφημη σούπα ciorba de burta, αλλά και παγωτό με γεύση κόλλυβα.
Στην Πλατεία Πανεπιστημίου, ο food blogger Cristi Dandes αποκαλύπτει την κουλτούρα του street food στο Βουκουρέστι, με καντίνες που προσφέρουν αρώματα και γεύσεις που διεγείρουν τις αισθήσεις. Στην εμβληματική πλατεία Συντάγματος, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο μια από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, ο Άκης χάνεται ανάμεσα σε περίπτερα και χειροποίητα στολίδια, δοκιμάζοντας φρεσκοψημένα παραδοσιακά γλυκά.
Η εξερεύνηση της πόλης συνεχίζεται στο κατάφυτο πάρκο Χεραστράου με τη λίμνη του, καταλήγοντας στο μικρό αλλά αξιοσημείωτο μπιστρό Crocant. Εκεί, ο Άκης γεύεται την αγαπημένη σούπα των Ρουμάνων και δοκιμάζει παλίνκα, ένα ισχυρό απόσταγμα δαμάσκηνου. Για μια δόση αδρεναλίνης, δοκιμάζει για πρώτη φορά χόκεϊ επί πάγου, βιώνοντας φόβο, γέλιο και έντονες στιγμές.
Πριν την αναχώρησή του, ο Άκης βιώνει την πιο ζεστή στιγμή του ταξιδιού, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο οικογενειακό τραπέζι που θυμίζει ελληνικό ρεβεγιόν. Ο Τάσος και η Κρίνα Πετρόπουλος ανοίγουν το σπίτι τους, μοιράζονται ιστορίες, γέλια και παραδοσιακές γεύσεις, στέλνοντας τις ευχές τους για Καλά Χριστούγεννα.

