Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλά για την “καρμική” σύνδεση με τον ρόλο του Καποδίστρια

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης αποκάλυψε πώς βρέθηκε ο πρωταγωνιστής για τη νέα του ταινία, σε μια απρόσμενη ανακάλυψη.

Με αφορμή την επερχόμενη πρεμιέρα της νέας του κινηματογραφικής ταινίας, ο Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Ραντεβού το ΣΚ” του OPEN, συνομιλώντας με τους Λάμπρο Κωνστανταρά και Ιωάννα Μαλέσκου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο έμπειρος σκηνοθέτης εστίασε στην ιδιαίτερη, σχεδόν καρμική σύνδεση που αισθάνεται με τον κεντρικό ρόλο του νέου του, φιλόδοξου καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

“Η ταινία για τον Καποδίστρια ήθελε να γίνει και εγώ χρησιμοποιήθηκα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμαραγδής, τονίζοντας ότι δεν θεωρεί το έργο αποκλειστικά δικό του, αλλά νιώθει ότι υπήρξε “διάμεσος”. “Καλός ρόλος. Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, από τη στιγμή που αισθάνθηκα ότι έχω αισθανθεί τον χρωματισμό της ψυχής του Καποδίστρια, αισθανόμουν ότι με πήγαινε το θέμα”, εξήγησε.

Ο σκηνοθέτης συνέχισε, περιγράφοντας πώς η ίδια η ταινία τον καθοδηγούσε, και όχι το αντίστροφο. “Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα. Για τον κεντρικό ρόλο είχα κάνει προσωπικά έξι επιλογές. Κάτι συνέβαινε όμως και απομακρύνονταν,” αποκάλυψε. Στη συνέχεια, περιέγραψε μια συγκυριακή συνάντηση: “Είμαι στο αυτοκίνητο μου και οδηγώ, με παίρνει ένας νέος φίλος από τον Λίβανο εν καιρώ πολέμου για να μου πει πως είδε έναν εξαιρετικό ηθοποιό σε μια παράσταση”.

Η αναζήτηση οδήγησε στην εύρεση του κατάλληλου πρωταγωνιστή: “Είπα στα παιδιά στο γραφείο να τον βρουν, τον βρήκαν και μου έστειλαν μια φωτογραφία του. Κάνω έτσι, λοιπόν, τον βλέπω και λέω… βρείτε τον, αυτός θα παίξει τον Καποδίστρια”, συμπλήρωσε ο Γιάννης Σμαραγδής κατά τη νέα τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com