Ενημέρωση με ένα κλικ

Akis’ Food Tour: Γαστρονομική εξερεύνηση στην αρχοντική Κέρκυρα

Ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στα χωριά, τα εργαστήρια και τις κουζίνες του νησιού, ανακαλύπτοντας μυστικές συνταγές και παραδοσιακές γεύσεις.

Η αγαπημένη ταξιδιωτική γαστρονομική εκπομπή “Akis’ Food Tour”, με τον Άκη Πετρετζίκη, ξεκινά μια νέα, αντισυμβατική περιπέτεια από την Κέρκυρα. Η εκπομπή, που έχει καθιερωθεί ως η πιο νόστιμη της ελληνικής τηλεόρασης, δίνει ραντεβού το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου στις 20:45.

Η Κέρκυρα, ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και επιρροές, συνδυάζει την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης με τη γοητεία της τοπικής παράδοσης. Ο Άκης Πετρετζίκης εξερευνά χωριά, επισκέπτεται εργαστήρια και καφενεία, δοκιμάζει τοπικές λιχουδιές, αποκαλύπτει μυστικές συνταγές και μπαίνει στις κουζίνες ανθρώπων που μαγειρεύουν με πάθος.

Η γαστρονομική διαδρομή ξεκινά από το χωριό Λάκωνες, στο παραδοσιακό καφενείο του Νίκου, όπου ο Άκης απολαμβάνει τον καφέ του με ένα κλασικό πρωινό: φρέσκο ψωμί, βούτυρο Κερκύρας και μαρμελάδα κουμ κουάτ. Στους Δουκάδες, η επίσκεψη στην οικογενειακή αλλαντοποιία των αδερφών Μιχαλά είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά καπνιστά αλλαντικά, πριν κατευθυνθεί στο σπίτι τους για να γευτεί ένα αυθεντικό σουφρίτο με θέα την Παλαιοκαστρίτσα.

Στη συνέχεια, ο Άκης βρέθηκε στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Λάζαρη, ο οποίος εξειδικεύεται σε γλυκά εμπνευσμένα από τις επτανησιακές παραδόσεις. Ο Κωνσταντίνος ξεναγεί τον Άκη στα στάδια παρασκευής του μαντολάτου, ενός παραδοσιακού χειροποίητου γλυκίσματος με καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και ασπράδια αυγών.

Η γλυκιά εξερεύνηση συνεχίζεται στην Πόλη της Κέρκυρας, στο ζαχαροπλαστείο της Αγγελικής και του Βαγγέλη. Εκεί, ο Άκης δοκιμάζει τα φημισμένα μακαρόν τους, σε συνδυασμούς που αναμειγνύουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, όπως ένα μακαρόν με νούμπουλο, συκομαΐδα και ξινομυζήθρα.

Η περιήγηση περιλαμβάνει επίσης μια ξενάγηση στη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, ακολουθούμενη από ένα γεύμα με θέα το Ποντικονήσι. Εκεί, ο Άκης δοκιμάζει το κερκυραϊκό ψάρι «μπιάνκο», καθώς ο καιρός αρχίζει να χαλάει. Το βροχερό απόγευμα ολοκληρώνεται στον «Αμπελώνα», τη γαστρονομική όαση της Βασιλικής Καρούνου, όπου η Βασιλική ετοιμάζει για τον Άκη το πιάτο ντόλτσε γκάρμπο – ένα γλυκόξινο χοιρινό με μέλι, ξύδι, ζάχαρη και δενδρολίβανο.

Η επόμενη μέρα ξεκινά από το γαλακτοπωλείο του Περικλή Αλέξη, ένα θρυλικό στέκι από το 1950. Εκεί, ανάμεσα σε γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο και γιαούρτι, ο Άκης μαθαίνει την ιστορία του κερκυραϊκού βουτύρου που έστελνε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην Τζάκι Κένεντι. Η πορεία του σεφ τον οδηγεί στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Παπαγιώργη, που λειτουργεί από το 1924 και είναι γνωστό για τα παγωτά του. Αργότερα, ο Άκης συναντά τον Τάσο Ανδριώτη σε έναν ελαιώνα, όπου η συγκομιδή γίνεται με παραδοσιακό τρόπο.

Η μέρα κλείνει στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, όπου ο Άκης και ο Τάσος στήνουν μια αυτοσχέδια μαγειρική στην παραλία, σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Το ταξίδι αυτό αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της Κέρκυρας και τους ανθρώπους που την διαμορφώνουν, παρουσιάζοντας ξεχωριστές προσωπικότητες, υπέροχες συνταγές και μοναδικά τοπία.

Συντονιστείτε στον Alpha για ένα επεισόδιο γεμάτο γεύσεις, εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Το “Akis Food Tour” προβάλλεται απόψε στις 20:45 στον Alpha.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com