Ο Δημήτρης Παπανώτας επικρίνει τον Νίκο Οικονομόπουλο για τις δηλώσεις του
Δημοσιογράφος κατέκρινε τον τραγουδιστή για την υπέρμετρη δήλωση πίστης, που έρχεται σε αντίθεση με το lifestyle της μουσικής του.
Ο Δημήτρης Παπανώτας εξέφρασε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του Νίκου Οικονομόπουλου, που προβλήθηκαν στην εκπομπή “Πρωινό”. Ο δημοσιογράφος του Alpha άσκησε κριτική στον δημοφιλή τραγουδιστή, κατηγορώντας τον για υπερβολική έμφαση στην πίστη του στον Θεό, η οποία, κατά τον Παπανώτα, έρχεται σε αντίθεση με το lifestyle που συνδέεται με το είδος της μουσικής που ερμηνεύει.
«Ο Χριστιανισμός απαιτεί σεμνότητα. Μία απλή δήλωση, όπως “ναι, πιστεύω βαθιά μέσα μου στον Θεό”, είναι αρκετή. Όταν, όμως, λέμε “δεν μπορώ”, “πεθαίνω”, “πέφτω κάτω”, “τρελαίνομαι, είμαι παραδομένος”, τότε αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας.
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος ανέγνωσε στίχους του τραγουδιστή, σχολιάζοντας: «“Χωρίς ονόματα και λόγια ας προχωρήσουμε κι ας γνωριζόμαστε μονάχα λίγες ώρες, θέλω τα μάτια μας απόψε να μιλήσουνε κι ούτε την πόρτα του σπιτιού μας να μην κλείσουμε”. Δηλαδή, να μας κάνουν και μπανιστήρι; Και μετά λέει “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με”. Μα πραγματικά, ελέησόν με».
Ο Δημήτρης Παπανώτας κατέληξε λέγοντας: «Ο Χριστιανισμός, όπως και κάθε πτυχή της ζωής μας, έχει τους κανόνες του. Δεν μπορούμε να τον παραλλάσσουμε κατά βούληση. Τι είναι, ιεραπόστολος; Τι θέλει να αποδείξει και σε ποιον; Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει, για τον εαυτό του».