Λευτέρης Λαζάρου: Οι θυσίες του αρχιμάγειρα και η αλήθεια πίσω από την κουζίνα
Ο γνωστός σεφ μιλάει για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, τις δυσκολίες στις σχέσεις και την αξία της υπομονής.
Ο Λευτέρης Λαζάρου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Buongiorno” της Φαίης Σκορδά στο MEGA, αποκάλυψε πτυχές της επαγγελματικής του πορείας που αφορούν την έννοια του αρχιμάγειρα και τις θυσίες που απαιτούνται από τους επαγγελματίες της εστίασης. Ο δημοφιλής μάγειρας τόνισε τη σημασία της υπομονής και της εμπειρίας, επισημαίνοντας ότι η αναγνώριση ως “σεφ” απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. “Δεν μπορείς να λες ότι είσαι σεφ στα 27 σου χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η λέξη “αρχιμάγειρας” φέρει μεγάλο βάρος.
Ο Λαζάρου εστίασε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογενειακή ζωή των επαγγελματιών της εστίασης. “Αυτό το επάγγελμα, όσο κοινωνικό είναι στον χώρο της εργασίας, τόσο αντικοινωνικό είναι στον χώρο της οικογένειας”, δήλωσε. Η δυσκολία αυτή επιβαρύνει συχνά τον/τη σύντροφο, ο οποίος/η οποία καλείται να κάνει σημαντικές θυσίες. “Υπάρχει μια μεγάλη θυσία από τον σύντροφο ή την συντρόφισσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει, εργαζόμενος στον χώρο”, συμπλήρωσε ο Λευτέρης Λαζάρου, καταδεικνύοντας την πολύπλευρη φύση του επαγγέλματος.