Ενημέρωση με ένα κλικ

Akis’ Food Tour: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Καβάλα

Ο Άκης Πετρετζίκης εξερευνά τις γεύσεις, τις παραδόσεις και τις ιστορίες της πόλης, σε ένα επεισόδιο γεμάτο αυθεντική φιλοξενία.

Η αγαπημένη γαστρονομική ταξιδιωτική εκπομπή “Akis’ Food Tour”, με οικοδεσπότη τον Άκη Πετρετζίκη, ξεκινά από την Καβάλα για μια νέα, αντισυμβατική περιπέτεια γεύσεων. Το επεισόδιο, που θα μεταδοθεί απόψε στις 20:45, υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας και παράδοσης.

Στο νέο επεισόδιο, ο Άκης Πετρετζίκης βυθίζεται στην Καβάλα, ανακαλύπτοντας ότι η πόλη δεν είναι απλώς ένας προορισμός, αλλά μια πολυδιάστατη εμπειρία. Η μέρα ξεκινά με τη δοκιμή της πιο φημισμένης μπουγάτσας της πόλης, που του προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια. Η επόμενη στάση είναι το ιστορικό καρνάγιο, όπου συναντά τον Παναγιώτη, έναν από τους τελευταίους καραβομαραγκούς της Ελλάδας. Ανάμεσα σε ξύλινα σκαριά και με φόντο το λιμάνι, ξεδιπλώνονται ιστορίες μιας άλλης εποχής. Λίγο πιο πέρα, στην ταβέρνα «Καρνάγιο», η Θωμαή προσφέρει σπιτικά πιάτα που αντέχουν στον χρόνο, όπως αχνιστός βάτος και ψητή ντομάτα με φέτα, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται στο Κρυονέρι, στο Κτήμα Παπαδοπούλου, όπου ο Άκης μυείται στην ποντιακή κουζίνα. Με τη βοήθεια της Σοφίας και της μητέρας της, μαγειρεύονται πιάτα όπως χαβίτς και τανωμένος σορβάς, φτιαγμένα με ντόπια υλικά και πολλή αγάπη, αποδεικνύοντας πώς η γεύση συναντά την παράδοση. Στην επιστροφή στην πόλη, ο Άκης παρακολουθεί την παρασκευή των ξακουστών κουραμπιέδων της Καβάλας και δοκιμάζει ένα σάντουιτς-σήμα κατατεθέν της τοπικής street food σκηνής, στη Λεμονιά.

Η δεύτερη ημέρα ξεκινά από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας, την τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Εκεί, ο Άκης συνεργάζεται με τον Σάββα, ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας, για να επιλέξουν τα πιο φρέσκα ψάρια, αμέσως μετά την εκφόρτωσή τους από τα καΐκια. Η απόλαυση των φρέσκων ψαριών, μαγειρεμένων πλάι στο κύμα, αποτελεί μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η διαδρομή περιλαμβάνει στάσεις για φρέσκα ροδίνια και τυρόπιτα από τα χέρια του κ. Σπύρου στη «Γαρδένια», καθώς και μια συνάντηση με τον Βύρωνα στη Μεσορόπη. Εκεί, ο λάτρης της γαλλικής κουζίνας και ιδιοκτήτης του «Κλαδί Ελιάς» παρουσιάζει κρεατικά που μπορούν να συναγωνιστούν εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Στο γαλακτοπωλείο «Γούσης», ο Άκης βιώνει μια στιγμή νοσταλγίας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά γλυκά όπως μαλεμπί, ασουρέ, γιαούρτια και ρυζόγαλο, φτιαγμένα με την αυθεντική συνταγή από το 1928, σε ένα μαγαζί που διατηρεί την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Η εξερεύνηση συνεχίζεται στο κουτούκι «Καπηλειό» για γαρίδες «όπως παλιά», ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με μια ξεχωριστή συνάντηση σε ένα κατασκηνωτικό κέντρο. Μαζί με νεαρούς προσκόπους και οδηγούς της πόλης, ο Άκης ετοιμάζει ένα επιτόπιο μπανόφι, προσφέροντας μια γλυκιά έκπληξη.

Κάθε πιάτο και κάθε συζήτηση σε αυτό το επεισόδιο του «Akis’ Food Tour» υπογραμμίζει ότι η Καβάλα είναι ένα ζωντανό σταυροδρόμι ιστοριών, κουλτούρας και αυθεντικής φιλοξενίας. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι εκεί για να ανακαλύψει και να μοιραστεί αυτές τις μοναδικές εμπειρίες. Το επεισόδιο υπόσχεται να γεμίσει τους τηλεθεατές με γεύσεις, εικόνες και όμορφες στιγμές, μέσα από ξεχωριστούς ανθρώπους, υπέροχες συνταγές και μαγευτικά τοπία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com