Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο τραχανάς στην κουζίνα: Ξινό, γλυκός ή χοντρό, ποια η διαφορά;

Φώτης Σεργουλόπουλος και Γωγώ Δελογιάννη αποκαλύπτουν τα μυστικά του αγαπημένου ζυμαρικού.

Στη χθεσινή εκπομπή “Πρωίαν σε είδον”, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Γωγώ Δελογιάννη έφεραν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον τραχανά, ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά. Η συζήτηση, που άνθισε στη στήλη μαγειρικής, επικεντρώθηκε στην ποικιλία των ειδών τραχανά και στις απορίες που προκύπτουν από τις διαφορές τους.

Ο παρουσιαστής, Φώτης Σεργουλόπουλος, εξέφρασε την αμηχανία του αναφορικά με τις διακρίσεις του τραχανά, ρωτώντας την συνεργάτιδά του: “Τι τραχανά χρησιμοποιείς; Ξινό; Δεν τον ξέρω, ρε παιδί μου, δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω”. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι η κατανάλωσή του δεν είναι συχνή, λόγω των θερμίδων, και τον προτιμά “σε χοντρά κέφια”.

Επιπλέον, ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδειξε να εκπλήσσεται από την εμφάνιση συγκεκριμένου τύπου τραχανά, περιγράφοντάς τον ως “σαν γροθίτσες” και ρωτώντας αν πρόκειται για κάποια διαφορετική παραλλαγή. Η Γωγώ Δελογιάννη έσπευσε να τον διαφωτίσει, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο ξινόχοντρος, καταγόμενος από την Κρήτη.

Η συζήτηση κορυφώθηκε με την εμβάθυνση στις βασικές κατηγορίες του τραχανά, όπου η σεφ διευκρίνισε πως ο γλυκός και ο ξινός αποτελούν τις δύο κύριες διακρίσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περαιτέρω διαφορές πέραν της ονομασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com