Μπριγκάντα: Το γαστρονομικό ταξίδι στην καρδιά της Πεύκης
Μια αυθεντική εμπειρία σπιτικής κουζίνας, με την υπογραφή μιας αφοσιωμένης ομάδας
Στην Πεύκη, η «Μπριγκάντα» δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένας προορισμός που προσφέρει μια βουτιά στις αυθεντικές γεύσεις και στη ζεστασιά του σπιτιού. Από τη στιγμή που θα περάσει κανείς το κατώφλι του, τον υποδέχεται η μυρωδιά του σπιτικού φαγητού, τα αχνιστά πιάτα και οι ιστορίες που σερβίρονται μαζί με το κρασί. Εδώ και οκτώ χρόνια, η «Μπριγκάντα» έχει εξελιχθεί σε έναν χώρο γεμάτο γεύσεις, αγάπη και αξεπέραστη φιλοξενία.
«Προσφέρουμε μια τίμια πρόταση», αναφέρει η Αναστασία Ζαγκοπούλου, η ψυχή του μαγαζιού. «Στόχος μας είναι κάθε επισκέπτης να αισθάνεται ότι απολαμβάνει φαγητό φτιαγμένο με μεράκι, όπως ακριβώς θα το έτρωγε στο σπίτι του, αλλά με την εξειδίκευση και τη φροντίδα της ομάδας μας». Το όνομα «Μπριγκάντα», που σημαίνει ταξιαρχία, αντικατοπτρίζει τη συντονισμένη δράση της ομάδας των σεφ, οι οποίοι εργάζονται πειθαρχημένα και με πάθος για να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. «Είμαστε μια ομάδα που λειτουργεί σαν ταξιαρχία, με κοινό στόχο την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη», τονίζει η κυρία Ζαγκοπούλου.
Η Αναστασία Ζαγκοπούλου μαγειρεύει με την ίδια φροντίδα και φαντασία που θα μαγείρευε για τους δικούς της ανθρώπους, δίνοντας στα πιάτα της μια απλότητα που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις. «Όποιος επισκέπτεται την “Μπριγκάντα” θα γευτεί σπιτικό φαγητό», λέει χαμογελώντας, με τα μάτια της να λάμπουν από αγάπη για τη δουλειά της. «Θέλουμε οι γεύσεις μας να ξυπνούν αναμνήσεις και να προσφέρουν μια αληθινή εμπειρία απόλαυσης».
Στο τραπέζι, οι πρωταγωνιστές είναι τα τραγανά κολοκυθάκια sticks με τη σπιτική σκορδομαγιονέζα. Δίπλα τους, η φημισμένη σαλάτα «Μπριγκάντα», ένας αρμονικός συνδυασμός iceberg, baby ρόκας, βαλεριάνας, σπανακιού, μανούρι, καρυδιού, αποξηραμένου σύκου και βινεγκρέτ μελιού.
Η κουζίνα κρύβει επίσης τραγανά μυστικά, όπως οι λουκουμάδες φέτας σε κουρκούτι, με βινεγκρέτ ροδιού και φιστίκι Αιγίνης. Η υπομονή, ωστόσο, αποδεικνύεται το πιο νόστιμο συστατικό, με το καραμελωμένο κότσι που σιγοψήνεται για τέσσερις ώρες και το ψαρονέφρι με σος σόγιας και μανιτάρια, που σερβίρεται με σπιτικό πουρέ πατάτας.
Για τους λάτρεις του κρέατος, η «Μπριγκάντα» προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε Rib eye, πικάνια, Tomahawk, καθώς και μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, που αποδεικνύουν την τέχνη του ψησίματος. Όλα τα κρεατικά είναι μαριναρισμένα με ξεχωριστό τρόπο και σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατάτες, όπως στο σπίτι.
Η γλυκιά κορύφωση του γεύματος είναι εξίσου εντυπωσιακή. Το Τσοκ γκιουζέλ, με βάση κανταΐφι και βελούδινη κρέμα, αποτελεί μια μικρή, απολαυστική αμαρτία, ενώ το σουφλέ σοκολάτας, ένα «λάβα κέικ» που λιώνει στο στόμα, κλείνει ιδανικά κάθε όμορφη στιγμή.
Η «Μπριγκάντα» ξεχωρίζει χάρη στην ευγένεια του προσωπικού, τη ζεστασιά του χώρου και την αίσθηση ότι όλα είναι φτιαγμένα με έναν σκοπό: την απόλυτη ευχαρίστηση του πελάτη. Όπως λένε οι άνθρωποί της, «η απόλαυση κρύβεται στις μικρές, αληθινές στιγμές».