Άννα Αδριανού: Η τέχνη, η ζωή και η σκιά του πατέρα
Η ηθοποιός μιλάει στην Αθηναΐδα Νέγκα για τη συγγραφή, την υποκριτική, τον ιδανικό πατέρα της Νίκο Βασταρδή και την αέναη αγάπη της για τη ζωή.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» της Αθηναΐδας Νέγκα, η Άννα Αδριανού άνοιξε την καρδιά της, αναφερόμενη στη βαθιά της σχέση με τη γραφή, την πορεία της στην υποκριτική και την απουσία του πατέρα της, του σπουδαίου Νίκου Βασταρδή, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και δεκατρία χρόνια.
«Γράφω για να εκφραστώ, για να βγάλω τα δικά μου ερωτήματα, τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μου. Σε κάθε μυθιστόρημα, θέλεις δεν θέλεις, βάζεις κομμάτια του εαυτού σου», εξήγησε η ταλαντούχα ηθοποιός και συγγραφέας. «Κάθε ήρωας, ακόμη και ο πιο αντιπαθής, κουβαλάει κάτι από εμένα».
Η επιλογή της να γίνει ηθοποιός, όπως αποκάλυψε, πήγαζε από την ατελείωτη θαυμασμό της για τον πατέρα της. «Από πέντε χρονών έβλεπα παραστάσεις και τον λάτρευα. Το θέατρο ήταν για μένα ένας μαγικός χώρος, μια άλλη ζωή, ένας άλλος κόσμος. Δεν ήθελα ποτέ να χάσω αυτή τη δυνατότητα να ζω παράλληλα σε πολλαπλές πραγματικότητες».
«Αν έχεις την τρέλα για τη ζωή που έχω εγώ, η ζωή είναι ο μεγαλύτερος έρωτας, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της. Είναι ένα μεγάλο δέλεαρ να μπορείς να ζήσεις κι άλλες ζωές», πρόσθεσε με πάθος.
Η Άννα Αδριανού μίλησε με ιδιαίτερη τρυφερότητα για τον πατέρα της, Νίκο Βασταρδή. «Ήταν ο ιδανικός πατέρας. Δοτικός, προστατευτικός και ταυτόχρονα φιλελεύθερος. Δεν με μάλωσε ποτέ. Η συμβουλή του ήταν πάντα: “Ό,τι κι αν κάνεις, μέτρα τα υπέρ και τα κατά. Δες αν αντέχεις τα αρνητικά, γιατί κάθε πράγμα, ακόμα και το πιο επιθυμητό, έχει ένα δύσκολο, σκοτεινό κομμάτι”».