Ο Βαγγέλης Παπαδάκης αντιμετωπίζει την οργή των τηλεθεατών του “Άγιου Έρωτα”
Ο ηθοποιός μιλά για τις αμήχανες στιγμές στην καθημερινότητά του, λόγω του ρόλου του, και την πορεία του από την αρχιτεκτονική στην υποκριτική.
Η ζωή του Βαγγέλη Παπαδάκη έχει αλλάξει δραματικά, καθώς η συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά “Άγιος Έρωτας” έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από μερίδα των τηλεθεατών. Ο γνωστός ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Breakfast@star», αποκάλυψε πώς η ισχυρή ταύτιση του κοινού με τον χαρακτήρα που υποδύεται, οδηγεί συχνά σε δυσάρεστες και αμήχανες στιγμές κατά τις καθημερινές του μετακινήσεις.
Σύμφωνα με την περιγραφή του, περαστικοί δεν διστάζουν να του εκφράσουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τις πράξεις του ήρωά του, αντιμετωπίζοντάς τον σαν να είναι ο πραγματικός “κακός” της τηλεοπτικής αφήγησης. “Κάποιες φορές περπατάω στο δρόμο και με κοιτάζουν με ένα άγριο βλέμμα και μου λένε ‘Εσείς είστε;’. Λέω ‘Συγγνώμη;’ Και απαντούν ‘Εσείς, αυτός ο κακιασμένος; Γιατί έχετε αυτή τη συμπεριφορά;'”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την έντονη ανάγκη του κοινού να του μεταφέρει ένα “έλεος πια”.
Πριν η υποκριτική γίνει η κύρια ενασχόλησή του, ο Βαγγέλης Παπαδάκης ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική διαδρομή. Ως αρχιτέκτονας, η δράση του επικεντρωνόταν επί χρόνια σε σχέδια και οικοδομές, μια εμπειρία που εξακολουθεί να κουβαλά ως πολύτιμο δημιουργικό εφόδιο. “Το να φεύγεις από το εργοτάξιο, να πηγαίνεις να σκηνοθετείς και μετά να επιστρέφεις ξανά στον σχεδιασμό έχει μια ‘σχιζοφρένεια’, αλλά και μια τεράστια δημιουργική πηγή για μένα”, εξήγησε, περιγράφοντας την εσωτερική σύγκρουση αλλά και τον πλούτο που του προσφέρει αυτή η επαγγελματική “μετάβαση”.
Όσον αφορά την επιτυχία που σημειώνει ο “Άγιος Έρωτας”, ο ηθοποιός απέδωσε το αποτέλεσμα στην εξαιρετική προετοιμασία και το υψηλό επίπεδο των συντελεστών. Για τον ίδιο, η διαδικασία ξεκινά από τις πρώτες σελίδες που διαβάζει κάθε φορά που λαμβάνει το σενάριο. “Πιστεύω ότι είναι μια παραγωγή απίστευτα φροντισμένη. Όταν παίρνω το σενάριο στα χέρια μου θεωρώ ότι είναι τόσο καλογραμμένο, με ευφυΐα και εξυπνάδα. Και συνολικά όλοι οι συντελεστές είναι φανταστικοί”, κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που καθορίζει την ανταπόκριση του κοινού.