Ενημέρωση με ένα κλικ

Η θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα για την απώλεια του Γιώργου Μαρίνου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο πρωτοπόρος της νύχτας και της σάτιρας, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαρίνου, του σπουδαίου ηθοποιού, διασκεδαστή και πρωτοπόρου της αθηναϊκής νύχτας, προκάλεσε βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Γιώργος Μαρίνος, σε ηλικία 87 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είχε αποτραβηχτεί εδώ και αρκετά χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε γράψει ιστορία με την πολυδιάστατη παρουσία του στη σκηνή.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1939, ο Γιώργος Μαρίνος, παρά τις επιθυμίες των γονιών του να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του ως πολιτικός μηχανικός, ακολούθησε το κάλεσμά του προς την τέχνη. Έδωσε κρυφά εξετάσεις στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1962, ως δευτεροετής, συμμετείχε στην παράσταση «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, δίπλα σε σπουδαία ονόματα όπως ο Δημήτρης Χορν και η Ρένα Βλαχοπούλου. Αυτή η εμφάνιση σηματοδότησε την αρχή της επιτυχημένης πορείας του στο θέατρο και τις μπουάτ.

Συνδυάζοντας την υποκριτική με το τραγούδι, ο Μαρίνος εισήγαγε στην Ελλάδα ένα πρωτοποριακό είδος διασκέδασης, που ενσωμάτωνε πρόζα, σάτιρα, χορό και μουσική. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, από το 1973 έως το 1992, οι εμφανίσεις του στη «Μέδουσα» στου Μακρυγιάννη ήταν σημείο αναφοράς. Η στενή του φιλία με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο, καθώς και οι συνεργασίες του με καταξιωμένους στιχουργούς όπως η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Σταμάτης Κραουνάκης, επισφράγισαν τη δημιουργική του διαδρομή.

Η απώλεια του Γιώργου Μαρίνου έχει προκαλέσει συγκίνηση, με πολλούς καλλιτέχνες να εκφράζουν τη θλίψη τους. Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον χαρακτήρισε «εμβληματικό καλλιτέχνη» και «πρώτο -και διαχρονικά το πρότυπο- Έλληνα διασκεδαστή», αναφερόμενη στην μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει υποκριτική, μίμηση, μουσική και τραγούδι, καθώς και στη θάρρειά του να μιλά ανοιχτά για την προσωπική του ζωή. Ο Σταμάτης Κραουνάκης τον αποκάλεσε «επαναστάτη» και «μοναδικό», δηλώνοντας πως του οφείλει ένα μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού του εαυτού. Τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης η Ελένη Δήμου, η Σόφη Ζαννίνου, η Άννα Φόνσου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Λόλα Νταϊφά και η Βίκυ Παγιατάκη, τονίζοντας όλοι την πρωτοποριακή του συμβολή στη διασκέδαση και την επίδρασή του σε πολλούς τομείς της καλλιτεχνικής ζωής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com