Η επέτειος του Αυγούστου Κορτώ και η απάντησή του στην ομοφοβία
Ο συγγραφέας σχολίασε με σθένος τα χυδαία ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε, δηλώνοντας τη συνεχή μάχη του για αγάπη και ισότητα.
Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ γιόρτασε την επέτειο δύο ετών γάμου το Σάββατο 07.03.2026, με τον αγαπημένο του Τάσο Σαμουηλίδη να βρίσκονται μαζί εδώ και 22 χρόνια. Με αφορμή την επέτειο, ο κ. Κορτώ δημοσιοποίησε μια ανάρτηση όπου ενημέρωνε για τον αποκλεισμό όσων σχολίασαν ομοφοβικά τη σχετική φωτογραφία.
«Χυδαία ομοφοβικά σχόλια στη φωτογραφία για την επέτειο του γάμου μου; Κανένα πρόβλημα – το μπλοκ είναι απλό. Αλλά να ξέρετε, καθίκια, θα συνεχίσω να παλεύω για την αγάπη, την ομορφιά, την ισότητα και την ευτυχία, σε πείσμα της πρωτόγονης φύσης σας, με την ελπίδα να δίνω θάρρος στα παιδιά που θέλετε να καταστρέψετε, για να μοιράζονται τη δυστυχία σας. Όσο και να την εξακοντίζετε, η ασχήμια της ψυχής σας δεν μου κλέβει στάλα δύναμης. Κι όταν πεθάνω, κι όταν πεθάνετε, άλλοι, πολλοί θα συνεχίσουν τον αγώνα. (Μακάρι, ως τότε, να μη χρειάζεται πια αγώνας). Και κανένας – κανένας – δεν θα θυμάται ούτε εσάς, ούτε τη βάρβαρη μοχθηρία σας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο συγγραφέας, υπογραμμίζοντας τη στάση του απέναντι στην αντιμετώπιση που δέχτηκε.
