Αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός, μεταφράστρια και αγωνίστρια του κλάδου.
Η Ελλάδα αποχαιρετά μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της, τη Μέλπω Ζαρόκωστα, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών. Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε στο Newsbeast το «Σπίτι του Ηθοποιού».
Η Νταίζη Γαλιατσάτου, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, μοιράστηκε την αγάπη και τον θαυμασμό της για την εκλιπούσα: «Ο μόνος άνθρωπος στην οικογένεια που είχε καταλάβει την ελάχιστη αυτοεκτίμησή μου και δήλωνε θαυμάστρια μου. Γι’ αυτό την αγαπούσα πολύ. Ήταν παντρεμένη με τον θείο μου τον Βίκτωρα Παγουλάτο, ο οποίος επίσης μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές. Από αυτόν τον γάμο γεννήθηκε το μοναδικό της παιδί και ξάδερφός μου, ο Αλέξανδρος».
Η κηδεία της Μέλπως Ζαρόκωστα θα τελεστεί την Τρίτη, στις 13:00, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Το «Σπίτι του Ηθοποιού» στην ανάρτησή του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του: «Σε ευχαριστούμε που ήσουν κοντά μας, μέλος εκλεκτό στο συμβούλιό μας για δέκα χρόνια. Δεν ξεχνιέσαι».
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, με βαθύτατη θλίψη, επικοινώνησε την είδηση του θανάτου της, όπως την έμαθε από τον γιο της, Αλέξανδρο Παγουλάτο: «Με βαθύτατη θλίψη πριν από λίγο μάθαμε από τον αγαπημένο της γιο, Αλέξανδρο Παγουλάτο, την αποχώρηση από τη ζωή της πολυαγαπημένης μας, σπουδαίας ηθοποιού, αγωνίστριας, σπουδαίας μεταφράστριας παμπολλών έργων. Δίπλα σε όλους τους αγώνες των ηθοποιών, η αγαπημένη μας φίλη που άφησε το αποτύπωμά της σε πάμπολλους υπέροχους ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Όσοι την γνωρίσαμε και από το θέατρο και δουλέψαμε μαζί της, ζήσαμε το πάθος και την αγάπη της για το θέατρο. Μέλπω μου, σ’ ευχαριστώ που με τίμησες με μια μεγάλη φιλία. Θα σε αγαπάμε πάντα. Σε νέα ανάρτηση θα αναφέρουμε πότε και πού θα γίνει η εξόδιος ακολουθία».
