Ο Δήμος Βερύκιος αποκαλύπτει: «Δεν έχω υπογράψει ποτέ συμβόλαιο»
Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος μιλάει για τις προτιμήσεις του στις επαγγελματικές συμφωνίες και τη στάση του απέναντι στην κριτική.
Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τον επαγγελματικό του βίο, δηλώνοντας στην κάμερα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα ότι δεν έχει υπογράψει ποτέ συμβόλαιο. «Δεν έχω συμβόλαιο. Δεν έχω υπογράψει ποτέ. Και για τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του στον Alpha. Ο Βερύκιος τόνισε την προτίμησή του στις προφορικές συμφωνίες, ακόμα και για πολύ σύντομες χρονικές περιόδους, λέγοντας: «Υπήρξε περίπτωση που μου είπαν ‘θα υπογράψουμε μία σύμβαση για έξι μήνες και θα δούμε’. Λέω: παιδιά, όχι για έξι μήνες. Για μία ώρα, για μία μέρα. Είμαι 60 plus, πόσο θα πάω; Κορακοζώητος θα είμαι;». Σχολιάζοντας τη δημοσιογραφία, σημείωσε ότι «όταν τα άλογα γεράσουν, δεν αποδίδουν», υπονοώντας την ύπαρξη ημερομηνίας λήξης στο επάγγελμα.
Σχετικά με το ρεπορτάζ και τη σχέση του με τον Γιώργο Λιάγκα, ο Δήμος Βερύκιος δήλωσε ότι το κοινό εκτιμά την ειλικρίνεια και τη μαχητικότητα. «Το σύνθημά μου ήταν ‘γυρίζω και μυρίζω’. Αυτό κάνω και τώρα στη δύση της καριέρας μου», είπε. Για τον Γιώργο Λιάγκα, είχε μόνο θετικά σχόλια: «Ο Λιάγκας είναι βούτυρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να τον μισεί ή εκείνος να μισεί τον οποιονδήποτε. Τώρα τα τζαρτζαρίσματα με τις περσόνες είναι μέσα στη ζωή. Αυτές οι μαχαιριές μας δυναμώνουν. Χωρίς τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν μπορούμε να ζήσουμε».
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κριτικής και των αρνητικών σχολίων, ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε απόλυτα συνειδητοποιημένος. «Δεν θυμάμαι κανένα μαχαίρωμα γιατί δεν με αγγίζουν. Είναι ανθρώπινο να δέχεσαι σχόλια, περιφρόνηση και επιθέσεις όταν κάνεις κάτι δημιουργικό», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι οι εντάσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής καθημερινότητας.
