“Πίτσα” για όσους προσέχουν την διατροφή τους
Φυσικά και μπορείτε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ότι εσείς νομίζετε ότι σας αρέσει καλύτερα .. εκτός βέβαια από τα αυγά που είναι η βάση της..!
Και αν νομίζεις εσύ που προσέχεις την διατροφή σου ότι δεν μπορείς να φας πίτσα.. πάψε να το νομίζεις και ξεκίνα να την φτιάχνεις..!
Υλικά
- 250γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 6 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε καρεδάκια
- 150γρ. τυρί cottage
- 8 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε λίγο νεράκι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον, μόλις πιεί το νερό προσθέτετε λίγο λαδάκι, το ανακατεύετε ελαφρά.
- Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμέτρου 26-28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Σκορπάτε ομοιόμορφα το τυρί cottage και τα καρεδάκια της γαλοπούλας και κουνάτε ελαφρά το ταψί.
- Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού και κουνάτε πάλι ελαφρά το ταψί.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα, αν θέλετε μόλις κοντεύει να γίνει η πίτσα προσθέτετε και δυο τρία αυγά επάνω στην καυτή επιφάνεια της πίτσας και την βάζετε για λίγο ακόμα στο φούρνο.
- Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε και σερβίρετε.
Σημείωση: Φυσικά και μπορείτε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ότι εσείς νομίζετε ότι σας αρέσει καλύτερα .. εκτός βέβαια από τα αυγά που είναι η βάση της..!
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις