Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι Έλληνες επέστρεψαν στην Αθήνα από τη Μέση Ανατολή

Συγκίνηση και ανακούφιση κατά την άφιξη των πρώτων επαναπατριζόμενων, με την Αθήνα να υποδέχεται τους πολίτες της που επέστρεψαν από την ταραγμένη περιοχή.

Με εμφανή ανακούφιση και συγκίνηση έφτασαν στην Αθήνα Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο επιχείρησης του Υπουργείου Εξωτερικών για την επιστροφή πολιτών που βρίσκονταν στην περιοχή. Λίγο μετά τις 18:00, δύο πτήσεις επαναπατρισμού, μία από το Ντουμπάι και μία από τη Ντόχα, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στους αφιχθέντες ήταν εμφανής η ανακούφιση, ενώ συγκινητικές ήταν και οι στιγμές με τους συγγενείς που τους περίμεναν για να τους υποδεχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονταν επιπλέον τέσσερις πτήσεις επαναπατρισμού από το Τελ Αβίβ την ίδια ημέρα. Την ίδια ώρα, λόγω της κατάστασης στην περιοχή, έχουν ακυρωθεί συνολικά 43 πτήσεις, εκ των οποίων 22 ήταν αφίξεων και 21 αναχωρήσεων.

Οι επιβάτες που επέστρεψαν περιέγραψαν την έντονη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με συνεχείς σειρήνες και συναγερμούς, καθώς και ειδοποιήσεις από την πολιτική προστασία στα κινητά τους τηλέφωνα, με οδηγίες να παραμένουν σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια των προειδοποιήσεων. Όπως ανέφεραν, ακόμη και πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο και στον εναέριο χώρο, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ασφαλές σημείο μέχρι να ολοκληρωθεί δεύτερος έλεγχος πριν την επιβίβαση.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με άμεση κινητοποίηση ακόμη και για μικρά περιστατικά στο χώρο του αεροδρομίου. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και ειδική πτήση για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν με τις υπάρχουσες πτήσεις, καθώς ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν δέχονται ζώα στις πτήσεις επαναπατρισμού. Η σχετική πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί πιθανότατα προς το τέλος της εβδομάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com