Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυβέρνηση: «Αποκλεισμός αγροτικών οδικών μπλόκων – Εφαρμογή νόμου χωρίς ακρότητες»

Σκληρή στάση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, απέναντι στους αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας την παράνομη φύση των μπλόκων και τις προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Η κυβέρνηση θέτει αυστηρά όρια στην εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διάσπαση της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «κομματικούς εγκάθετους» τη μειοψηφία των αγροτών που, όπως ανέφερε, «πυρπολούν» την ευκαιρία για διάλογο με τον πρωθυπουργό. Τόνισε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτός που δεν έρχεται να συναντήσει φαίνεται να μην έχει επιχειρήματα».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια ανεκτικότητας απέναντι σε παράνομες πράξεις, όπως το κλείσιμο των δρόμων, θυμίζοντας ότι χρειάστηκαν 30 χρόνια για να αναγνωριστεί η παράνομη φύση των καταλήψεων στα πανεπιστήμια. «Ήρθε η στιγμή να συνεννοηθούμε ότι το να κόβεις την Ελλάδα στα δύο είναι κάτι παράνομο που πρέπει να επιληφθούν οι αρχές», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωση των αρχών και της δικαιοσύνης με τον τρόπο που κρίνουν, εμείς υποδείξεις δεν θα κάνουμε». Επισήμανε ότι «τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εφαρμογή του νόμου χωρίς ακρότητες», τονίζοντας ότι «χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι οι αρχικές δυσκολίες, όπως η καθυστέρηση πληρωμών, έχουν αντιμετωπιστεί, με την καταβολή 3,8 δισ. ευρώ. Αναφέρθηκε στο «αγκάθι» του ΟΠΕΚΕΠΕ, που κόστισε 3,2 δισ. ευρώ τα τελευταία 30 χρόνια, και στη μετάβαση του στην ΑΑΔΕ, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το φθηνότερο αγροτικό ρεύμα στην Ευρώπη και η κυβέρνηση έχει δεχθεί το αίτημα για επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν πρέπει να συμμετέχουν όσοι ελέγχονται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή όσοι «αναποδογυρίζουν περιπολικά», ζητώντας μια επιτροπή 20 ατόμων.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την εμφάνιση νέων κομμάτων, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται στο έργο της και την εφαρμογή του προγράμματός της, χωρίς να σχολιάζει υποθετικά σενάρια. Υπογράμμισε ότι η χώρα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση από τις εποχές των «πάμε και όπου βγει» και ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ότι πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία που προβλέπει «δίχτυ προστασίας» για τους παραγωγούς και προστατεύει 300 ευρωπαϊκά προϊόντα, εκ των οποίων 21 ελληνικά, όπως η φέτα και το ελαιόλαδο.

Τέλος, σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικές συμφωνίες για τις ΑΟΖ, τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ έχει εκμηδενιστεί ο αριθμός των παραβιάσεων και έχει μειωθεί η μεταναστευτική ροή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com