Σκληρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για «στενές κομματικές επαφές» της Νέας Δημοκρατίας
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για ψεύδη και προσπάθεια συγκάλυψης, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη σχέση του Μύρωνα Χιλετζάκη με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας «στενές κομματικές επαφές» με τον Μύρωνα Χιλετζάκη, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «φτηνά ψέματα» και «ρεσιτάλ αντιφάσεων» αναφορικά με τη συμμετοχή του κ. Χιλετζάκη στο κόμμα.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η κυρία Σδούκου αρχικά ισχυρίστηκε πως ο κ. Χιλετζάκης δεν ήταν ποτέ μέλος της Νέας Δημοκρατίας, για να ακολουθήσει η πληροφορία περί διαγραφής του και τελικά ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για «αδρανές μέλος» λόγω μη πληρωμής συνδρομών. Το ΠΑΣΟΚ ειρωνεύεται την αντίληψη της κυβέρνησης περί διαφάνειας, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν δημοσιοποιεί τις διαγραφές» στην 50ετή πολιτική της διαδρομή.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ παραθέτει σειρά πρόσφατων φωτογραφιών και βίντεο που, σύμφωνα με το κόμμα, αποδεικνύουν τη στενή σχέση του κ. Χιλετζάκη με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρεται πως ο κ. Χιλετζάκης συνόδευε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσιάρα, σε περιοδεία στην Κρήτη τον Μάιο, ενώ στις 29 Νοεμβρίου 2025 εντοπίζεται μαζί με τον κ. Αυγενάκη, προπαγανδίζοντας μάλιστα για τη Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το «κρυφτό» και να απαντήσει γιατί συνεχίζει να ταυτίζεται με τον κ. Χιλετζάκη και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, τους οποίους, όπως υποστηρίζει, η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε απομάκρυνε από τις τάξεις της.