Η ΕΙΝΑΠ Στο πλευρό των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής
Στηρίζει τους αγρότες που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους και καταγγέλλει την κυβέρνηση για καταστολή και σπατάλη πόρων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του» προς τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνοντας ότι «έχουν δίκιο και θα νικήσουν. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας».
Η ΕΙΝΑΠ χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των αγροτών, η οποία, όπως αναφέρει, έσπασε στην πράξη την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Την ώρα που οι αγρότες παλεύουν για το μεροκάματο, για να διατηρήσουν τη γη και την παραγωγή τους, η κυβέρνηση αντιδρά με ΜΑΤ, χημικά, ξύλο και συλλήψεις, αντί να ικανοποιήσει τα στοιχειώδη και αναγκαία αιτήματά τους.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μετατραπεί σε «όργιο σκανδάλων και πελατειακών σχέσεων» και οι αγρότες πληρώνουν πανάκριβα καύσιμα και ρεύμα, η κυβέρνηση προϋπολογίζει δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς. Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια να σπείρει διχόνοια ανάμεσα σε εργαζόμενους και αγρότες, παρουσιάζοντας τους αγωνιζόμενους ως «ταλαιπωρία».
Τα αιτήματα των αγροτών είναι και αιτήματα της ΕΙΝΑΠ.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τους συναδέλφους να δώσουν «δυναμικά το παρών» την ημέρα που η Εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της για την ενοχή ή μη των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Τονίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως πρόκληση.
Η ΕΙΝΑΠ κρίνει ως κοροϊδία και εμπαιγμό τη συζήτηση για την αποφυλάκιση των «ναζί δολοφόνων», την ίδια στιγμή που η αστική δικαιοσύνη ποινικοποιεί κάθε φωνή αντίστασης των εργαζομένων και κάνει τα στραβά μάτια για τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων. Δηλώνεται κατηγορηματικά: «δεν θα τους αφήσουμε να ξαναφανερωθούν στη ζωή και στα νοσοκομεία μας, όσο κι αν επιχειρήσουν να τους καμουφλάρουν».