Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Ελληνική Αστυνομία στην πρώτη γραμμή κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτριος Μάλλιος, ανακοίνωσε σημαντικά στατιστικά και την ενίσχυση των δομών πρόληψης και αντιμετώπισης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει χαράξει μια ξεκάθαρη και αποφασιστική πορεία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, και κατ’ επέκταση, της βίας κατά των γυναικών. Την αταλάντευτη αυτή δέσμευση τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο κ. Μάλλιος υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των πιο ευάλωτων, αναφέροντας ότι κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2025, οι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα χειρίστηκαν πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό μεταφράζεται σε έναν μέσο όρο 47 συλλήψεων ημερησίως, αποδεικνύοντας την καθημερινή και συστηματική δράση των αρχών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής αστυνόμευσης και της πολιτικής μηδενικής ανοχής στη βία, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες. Περισσότεροι από 21.800 αστυνομικοί έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ 63 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας λειτουργούν πλέον σε όλη τη χώρα, στελεχωμένα με ειδικευμένα στελέχη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ εστίασε στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, τονίζοντας ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται μια ιστορία πόνου και μια γυναίκα που χρειάστηκε βοήθεια. Εξήρε το έργο των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ανταποκρινόμενοι με αποφασιστικότητα και ευαισθησία σε αυτή την κρίσιμη αποστολή.

“Η μάχη κατά της βίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι διαρκής αγώνας και κάθε βήμα που κάνουμε, κάθε γυναίκα που σώζεται, κάθε παιδί που προστατεύεται, είναι μια μάχη που αξίζει να δώσουμε. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι μία νίκη που αξίζει,” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελληνική Αστυνομία δεσμεύεται να συνεχίσει να ενισχύει τις υποδομές της, την ανταπόκρισή της, την εκπαίδευση του προσωπικού της, να καλλιεργεί τη συνεργασία με την κοινωνία και να λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες των θυμάτων. “Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι κοινή μας υπόθεση, είναι ευθύνη όλων μας”, κατέληξε ο κ. Μάλλιος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com