Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Κίνα τονίζει την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν ως κλειδί για συμφωνία

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι συζήτησε με τον Πακιστανό ομόλογό του Μοχαμάντ Ισάκ Νταρ μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ.

Η διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν αποτελεί “απόλυτη προτεραιότητα” για την επίτευξη συμφωνίας και τη διευθέτηση της σύγκρουσης, τόνισε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πακιστανό ομόλογό του, Μοχαμάντ Ισάκ Νταρ, μετά την αποτυχία των αμερικανο-ιρανικών συνομιλιών που διεξήχθησαν στο Ισλαμαμπάντ.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Σεχμπάζ Σαρίφ, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η εκεχειρία “αντέχει” και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση των εναπομεινάντων διαφορών. “Η απόλυτη προτεραιότητα είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί η επανέναρξη των εχθροπραξιών και να διατηρηθεί η δυναμική μιας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τόσο κόπο”, δήλωσε ο Ουάνγκ προς τον Ισάκ Νταρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ουάνγκ Γι εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σινο-πακιστανικό ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ισάκ Νταρ στο Πεκίνο, “ακόμη μπορεί να αξιοποιηθεί” στην “αναζήτηση μιας διευθέτησης”. Παράλληλα, ο Κινέζος υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να “αντιταχθεί κατηγορηματικά σε οποιεσδήποτε ενέργειες που υπονομεύουν την εκεχειρία ή κλιμακώνουν την αντιπαράθεση”.

Η Κίνα θα χαιρετίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο του Πακιστάν στην επίλυση της σύγκρουσης, σημείωσε ο Ουάνγκ, προσθέτοντας ότι και το Πεκίνο είναι έτοιμο να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com