Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη “μεταφυσικού ειδικού” στην Κύπρο: Ο 36χρονος Τούρκος καταζητούνταν για απάτες

Ο Χακάν Ερκάν, γνωστός για υποθέσεις εξαπάτησης και απειλών, εντοπίστηκε στη Λάρνακα μετά από παράνομη είσοδο στην Κύπρο.

Ένα τέλος επεφύλαξε η διαδρομή του Χακάν Ερκάν, ενός 36χρονου Τούρκου που παρουσιαζόταν ως «μεταφυσικός ειδικός» και καταζητούνταν στην Τουρκία για υποθέσεις απάτης, απειλών και εξύβρισης. Η σύλληψή του στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, έγινε αφού φέρεται να είχε εισέλθει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, πιθανότατα από μη ελεγχόμενο σημείο της πράσινης γραμμής από τα κατεχόμενα.

Η υπόθεση αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής απάτης, όπου ο μυστικισμός χρησιμοποιείται ως όχημα για να φανεί πιο πειστική σε απελπισμένους ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερκάν διαφήμιζε τις «ειδικές» γνώσεις του στη «μεταφυσική», στις θρησκευτικές πρακτικές και στις τελετές λύσης προβλημάτων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό το προσωπείο, φέρεται να προσέγγιζε θύματα, εκμεταλλευόμενος τα θρησκευτικά τους αισθήματα και τον φόβο τους, αποσπώντας τους χρήματα.

Η μέθοδος που περιγράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτική. Σε πρόσφατη περίπτωση που δημοσιοποιήθηκε, μια 66χρονη γυναίκα από την Κωνσταντινούπολη είδε στο Instagram διαφήμιση του λογαριασμού «Hakan Erkan Official». Ακολούθησε έναν σύνδεσμο που την οδήγησε σε κανάλι WhatsApp, όπου μετά από μια σύντομη διαδικασία πειθούς, της ζητήθηκαν χρήματα με ποικίλες υποσχέσεις. Ωστόσο, μετά την κατάθεση, δεν έλαβε ούτε τα χρήματά της ούτε κάποια απάντηση.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς τουρκικά δημοσιεύματα από τον Φεβρουάριο ήδη έκαναν λόγο για πλούσιο ποινικό μητρώο. Ο Ερκάν φέρεται να είχε εμπλακεί σε εννέα διαφορετικές υποθέσεις, να αναζητούνταν για τρεις κατηγορίες και να είχε φυλακιστεί τρεις φορές για αδικήματα όπως απάτη, απειλές και εξύβριση. Επιπλέον, υπήρχαν εκκρεμείς διαδικασίες για αναρτήσεις με βαριές προσβολές κατά κρατικών αξιωματούχων, δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τουρκικά και τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη δημόσια ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές.

Ο Ερκάν είχε στήσει προσεκτικά το προφίλ του, παρουσιαζόμενος ως θρησκευτικός μελετητής, ισχυριζόμενος ότι προερχόταν από οικογένεια «γνώσης και σοφίας» και ότι ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στη Φατίχ της Κωνσταντινούπολης. Συνέδεε τον εαυτό του με τη διδασκαλία θρησκευτικών και παραθρησκευτικών πρακτικών, ενώ διαχειριζόταν και ιστοσελίδα αφιερωμένη σε «τελετές μαγείας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com