Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε με μεσολαβητές για το Ιράν
Σκληρό μήνυμα από τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με κατάπαυση του πυρός και τους όρους του.
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, είχε συνομιλίες με τα μέρη που μεσολαβούν στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του αντιπροέδρου Βανς, μετέφερε το μήνυμα ότι είναι ανοιχτός σε μια κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, η αποδοχή αυτή προϋποθέτει την πλήρη συμμόρφωση του Ιράν με τους όρους που έθεσε η αμερικανική πλευρά, οι οποίοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ.
Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Βανς μετέφερε ένα «σκληρό» μήνυμα ότι ο Τραμπ είναι ανυπόμονος και προειδοποίησε για αύξηση της πίεσης στις ιρανικές υποδομές, εκτός αν το καθεστώς συμφωνήσει σε μια συμφωνία».