Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Ουκρανός και Ρουμάνα φέρονται να παρακολουθούσαν προμηθευτή drones για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση κατασκοπείας στη Γερμανία, με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να ανακοινώνει τη σύλληψη ενός Ουκρανού και μιας Ρουμάνας ως υπόπτων για παροχή πληροφοριών υπέρ της Ρωσίας. Οι δύο συλληφθέντες, η ‘Αλλα Σ. και ο Σεργκέι Ν., φέρονται από τον Δεκέμβριο του 2025 να παρακολουθούσαν έναν Γερμανό προμηθευτή drones, ο οποίος εφοδιάζει την Ουκρανία, βιντεοσκοπώντας συστηματικά τον τόπο εργασίας και την κατοικία του.

Η σύλληψη της ‘Αλλα Σ. πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και αξιωματικούς της Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) της Βαυαρίας. Παράλληλα, ο Σεργκέι Ν. συνελήφθη στο Αλικάντε της Ισπανίας από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι η παρακολούθηση αποτελούσε προετοιμασία για περαιτέρω επιχειρήσεις εναντίον του προμηθευτή drones, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν επίθεση ή ακόμα και απόπειρα δολοφονίας. Το πρόσωπο που παρακολουθούνταν έχει ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και λαμβάνει αυξημένα μέτρα προστασίας. Η εταιρεία του υπόπτου δραστηριοποιείται στην παραγωγή μεμονωμένων εξαρτημάτων drones, εφοδιάζοντας την Ουκρανία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com