Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι μετά από επίθεση drones
Ζημιές σε δεξαμενή καυσίμων στην περιφέρεια Λένινγκραντ, κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία.
Μια ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε στο ρωσικό λιμάνι Πρίμορσκ, στην περιφέρεια Λένινγκραντ, νοτιοδυτικά της χώρας, ως αποτέλεσμα επιδρομής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones). Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περισσότερα από 50 drones καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της περιφέρειας.
Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, μια δεξαμενή καυσίμων στο λιμάνι Πρίμορσκ υπέστη ζημιά, προκαλώντας την πυρκαγιά. Το προσωπικό που βρισκόταν στο λιμάνι απομακρύνθηκε άμεσα και εσπευσμένα. Το Πρίμορσκ, που βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, τοποθετείται στρατηγικά μεταξύ των συνόρων με τη Φινλανδία και της Αγίας Πετρούπολης.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν και η περιφέρεια Λένινγκραντ έχει δεχθεί ουκρανικές επιθέσεις στο παρελθόν, η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σχετικά μακριά από τις κύριες ζώνες πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες μαίνονται από τον Φεβρουάριο του 2022.