Ενημέρωση με ένα κλικ

Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για άλλη μια χρονιά

Η περιουσία του ξεπερνά τα 839 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τους ιδρυτές της Google.

Ο Έλον Μασκ διατηρεί τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με τη νέα λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του, που ανέρχεται σε 839 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι τόσο μεγάλη που, αν ήταν χώρα, θα κατατασσόταν μεταξύ των 25 πλουσιότερων παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της περιουσίας του από πέρυσι υπερβαίνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο βασικός μέτοχος της Tesla, της SpaceX, του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) και της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης xAI, έχει δει την περιουσία του να αυξάνεται θεαματικά, φτάνοντας τα 839 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις ένα χρόνο πριν, η περιουσία του είχε υπολογιστεί στα 342 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαφορά του Μασκ από τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους της κορυφαίας τριάδας είναι εντυπωσιακή. Η περιουσία του είναι περίπου τριπλάσια από αυτή των συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, οι οποίοι κατέχουν περιουσίες 257 δισεκατομμυρίων και 237 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes, ο πλανήτης αριθμεί πλέον 3.428 δισεκατομμυριούχους, δηλαδή 400 περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους ανέρχεται στα 20,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 16,1 τρισεκατομμύρια δολάρια που είχαν καταγραφεί πριν από δώδεκα μήνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com