Ιράν προειδοποιεί για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη
Τεταμένο το κλίμα στην Ισπανία μετά την άρνηση παραχώρησης βάσεων στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του Ιρανού πρέσβη.
Ο πρέσβης του Ιράν στην Ισπανία, Ρεζά Zαμπίμπ, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση, δηλώνοντας ότι η Τεχεράνη θα επιτεθεί σε οποιαδήποτε αμερικανική βάση στην Ευρώπη, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Τόνισε, δε, ότι το Ιράν διαθέτει την ικανότητα να αντιδράσει.
Σε αυτό το κλίμα έντασης, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και της επιτήρησης σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω πιθανών απειλών. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την άρνηση της Ισπανίας να παραχωρήσει τις κοινές στρατιωτικές της βάσεις στις ΗΠΑ για επιθέσεις κατά του Ιράν. Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην απόσυρση αεροσκαφών KC-135 από τις βάσεις τους στο Κάντιθ και τη Σεβίλλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλικά USS Bulkeley και USS Roosevelt, τα οποία αναχώρησαν από το Κάντιθ την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά του Ιράν, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές αρχές.
