Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη εφήβου στη Νορβηγία για σχέδιο επίθεσης σε βάση του ΝΑΤΟ

Η αστυνομία εξουδετέρωσε απειλή για εγκαταστάσεις της συμμαχίας, με τον ύποπτο να φέρεται να σχεδίαζε βομβιστική επίθεση.

Οι αρχές της Νορβηγίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με εκρηκτικά κατά εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στη νοτιοδυτική χώρα. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Ο 17χρονος, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νορβηγία, είχε γίνει αντιληπτός στο σχολείο του να φέρει σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα πάντα με το NRK. Ο ύποπτος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για δύο εβδομάδες, αρνούμενος τις κατηγορίες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Κνουτ Λέρουμ, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η σύλληψη έγινε χθες από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας (PST), αρμόδιες για την αντιτρομοκρατία. Σύμφωνα με έγγραφα των PST που επικαλείται το NRK, ο έφηβος είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση εναντίον του Κέντρου Κοινού Πολέμου του ΝΑΤΟ (NATO Joint Warfare Centre – JWC), το οποίο εδρεύει στο Γιάτεν, κοντά στο Στάβανγκερ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία. Οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας δεν προέβησαν σε σχόλια όταν επικοινώνησε μαζί τους το AFP.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com